Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem produkt, miał być dostarczony na 19 dzień miesiąca a dotarł do paczkomatu na 25 dzień, i w chwili obecnej nie jest mi już potrzebny. Paczka jest w paczkomacie.
Robiąc zwrot muszę najpierw odebrać paczkę z paczkomatu a dopiero zrobić zwrot?
Nie odbierać a wtedy przesyłka wróci do sprzedającego (była płatność przelewem)- czy jakieś konsekwencje wobec tego postępowania?
Czy da się inaczej?
Jeśli zakup był od osoby prywatnej to taki sprzedawca nie ma obowiązku przyjmowania go ,chyba że sam wyrazi na to zgodę . Możesz jednak złożyć reklamacje (niedotrzymanie terminu dostawy) imusi ja rozpatrzyć i uznać lub odrzucić . Najlepiej na początek spróbuj się z nim porozumieć.
Robiąc zwrot muszę najpierw odebrać paczkę z paczkomatu a dopiero zrobić zwrot?
Czy jest możliwość zrobienia zwrotu nie odbierając przesyłki i nie otwierając paczkomatu?
@PrzemI1980 W pierwszej kolejności skontaktuj się ze sprzedającym, jak radzi @mwmonety. Jeśli porozumiecie się w tej sprawie i zgodzi się on na to, żebyś nie odbierał paczki, nie będzie problemu.
Żeby zlecić zwrot, musisz najpierw odebrać przesyłkę. Jeśli kupiłeś u prywatnego sprzedawcy, nie musi się godzić na przyjęcie zwrotu.
@PrzemI1980 sprzedawca podał Ci czas dostarczenia czy wysyłki, bo czas dostawy jest przewidywany wylicza go allegro i nikt go nie zagwarantuje, zakup od firmy czy osoby prywatnej ?