anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy a akceptacja zwrotu przez sprzedającego

elewina_kg
#1 Nowicjusz#
  • Dzień dobry, ile czasu ma sprzedający na akceptację zwrotu? Paczkę odebrał 18 marca a zwrot oznaczyłam już 11 i napisałam wiadomość, że produkty które otrzymałam są schodzone. Dziękuję za odpowiedź 
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@elewina_kg sprzedający ma określony czas na zwrot. Jeśli:

• odstępujesz od umowy – zgodnie z Polityką zwrotów na Allegro sprzedający powinien zwrócić Ci wpłatę niezwłocznie po otrzymaniu i sprawdzeniu towaru – w ciągu 7 dni kalendarzowych liczonych od dnia zmiany statusu przesyłki zwrotnej na Dostarczona i nie więcej niż 14 dni od momentu przesłania przez Ciebie Formularza zwrotu towaru,
  • składasz reklamację – sprzedający ma na zwrot pieniędzy od 2 do 14 dni kalendarzowych, licząc od momentu odebrania przesyłki zwrotnej.

Jeśli potrzebujesz wyjaśnić sprawę, warto otworzyć Dyskusję. W razie potrzeby, nasz support wesprze Cię w rozmowie ze sprzedającym. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@RaBarbar_ka Na jakiej podstawie twierdzisz, że w przypadku reklamacji "sprzedający ma na zwrot pieniędzy od 2 do 14 dni kalendarzowych, licząc od momentu odebrania przesyłki"?

W przypadku reklamacji sprzedający w ogóle nie musi zwracać pieniędzy. Może dokonać naprawy lub wymiany, a 14 dni ma na rozpatrzenie reklamacji od jej zgłoszenia.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów