anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy od sprzedającego

Client:137684489
#1 Nowicjusz

Witam, w ciagu ilu dni zwracaja mi pieniadze za zwrócony przedmiot? Przedmiot doszedl do sprzedawcy 16 a ja nadal nie mam pieniedzy, platnosc byla dokontwana blikiem

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:137684489 o ile sprzedawca zwrócił to w ciągu kliku dni powinny wrócić na konto.

Dostałeś email od allegro o zwrocie?

Niekiedy zwroty widoczne są w dniu zakupu/płatności.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:137684489 

Sprzedawca ma 14 dni na zwrot. 

Podaj numer zamówienia to sprawdzę czy został zlecony przez sprzedającego zwrot do Ciebie.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Client:142960193
#7 Wielbiciel

IMG_3485.png

oznacz moderatorów

Client:142960193
#7 Wielbiciel

A003TKMQL4

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:142960193 

Udzielić mogę informacji wyłącznie osobie, której sprawa dotyczy. Na powyższe pytanie odpowiem jak napiszesz do nas z konta @Client:137684489.

Dodatkowo podaj proszę numer zamówienia, bo po numerze przesyłki nic nie widzę.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:137684489

Sprzedawca powiem dokonać zwrotu pieniędzy w ciągu 14 dni od otrzymania oświadczenia od odstąpienia od umowy, ale może się wstrzymać do czasu otrzymania towaru lub potwierdzenia jego odesłania (email czy tracking nie jest takim potwierdzeniem).

W przypadku płatności BLIK-iem, twój bank ma od 3 do 14 dni na rozliczenie zwrotu. Sprzedawca nie ma żadnego wpływu na to, w jakim czasie twój bank rozlicza zwroty płatności BLIK. 

Do tego jak transakcja nie była jeszcze rozliczona (była tylko blokada), to bank po prostu może zdjąć blokadę. Wtedy nie otrzymasz żadnego wpływu na konto, tylko bank skoryguje saldo (zniknie ci płatność z historii operacji, tak jak byś jej nigdy nie robił). Natomiast w przypadku gdy transakcja została już rozliczona, to zwrot otrzymasz zwykłym przelewem, a nadawcą będzie twój bank. 

oznacz moderatorów