anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy za przedmiot

sunagra
#7 Wielbiciel

Witam, zwróciłam przedmiot , nie otrzymałam zwrotu pieniędzy, otworzyłam dyskusję ale bez odzewu ze strony sprzedającego. Aktualnie sprzedający ma zablokowane konto. Złożyłam wniosek o wypłatę w ramach ochrony kupujących ale nie wiem dlaczego ten wniosek został odrzucony. Na maila dostałam jakąś kopię odpowiedzi z Allegro o treści że sprzedawca prosi o dane i numer mojego konta to mi przeleje pieniądze. Moje pytanie - czy to jest normalna praktyka , czy mogę podać te dane na maila  poza Allegro ? 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@sunagra Doprecyzuj jakie to było zamówienie. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sunagra
#7 Wielbiciel

cytuję treść maila jaki otrzymałam z Allegro: "

Allegro

Cześć Karolina,

Masz nową wiadomość od Allegro Ochrony Kupujących [267609-1766996798]

Piszę do Pan w sprawie wniosku Allegro Ochrona Kupujących, który zaakceptowałam.

Proszę Panią o przesłanie numeru konta bankowego, na który mam zwrócić pieniadze za zakup.

Szczęśliwego Nowego Roku!

Pozdrawiamy

Allegro"

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@sunagra Podasz proszę numer zamówienia? 😉 Sprawdzę wówczas całą sprawę. Mail wygląda jak od Allegro. Możemy prosić Cię o dodatkowe dane do zwrotu pieniędzy. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sunagra
#7 Wielbiciel

Little Dutch Kulodrom Blue 2007438
(17404006082)

Data zgłoszenia zwrotu: 28 paź 2025, 21:56
Numer zwrotu: W5MG/2025

26 paź 2025, 17:14
Little Dutch Kulodrom Blue 2007438 - 137,48 zł

oznacz moderatorów

sunagra
#7 Wielbiciel

dodam , że na Allegro pisze, że zwrot jest odrzucony, cytuję: "

sunagra_0-1767086986172.jpeg

Wniosek odrzucony sprawa 2 z 3 , Wniosek odrzucony Nie uznaliśmy Twojego wniosku o zwrot pieniędzy.

SPRAWDŹ SZCZEGÓŁY"

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@sunagra W tej sytuacji postępuj zgodnie z informacją z maila. Wyślij numer konta bankowego, a otrzymasz zwrot pieniędzy- zgodnie z mailem, którego otrzymałeś. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sunagra
#7 Wielbiciel

Pytam, bo mail jest z Allegro a w mojej historii zakupów pisze , że wniosek nie został zaakceptowany przez Allegro, więc czy pieniądze zostaną zwrócone przez sprzedawcę bezpośredni na moje konto jak podam numer konta - czy tak to należy rozumieć ?

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@sunagra Masz wszystko dokładnie opisane w mailu- "Piszę do Pani w sprawie wniosku Allegro Ochrona Kupujących, który zaakceptowałam.

Proszę Panią o przesłanie numeru konta bankowego na który mam zwrócić pieniądze za zakup."

Odpowiedz na tę wiadomość i wyślij numer konta bankowego. Otrzymasz zwrot pieniędzy.  

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sunagra
#7 Wielbiciel
Data zgłoszenia zwrotu: 28 paź 2025, 21:56
Numer zwrotu: W5MG/2025

26 paź 2025, 17:14
Little Dutch Kulodrom Blue 2007438 - 137,48 zł

oznacz moderatorów

Agent555
#20 Guru ⭐⭐