Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
30 marca zakupiłem u sprzedawcy trzy opryskiwacze ciśnieniowe. Towar przyszedł normalnie tyle że jeden z opryskiwaczy był uszkodzony. Zgłosiłem to poprzez Allegro, sprzedawca bardzo szybko zareagował i stwierdził że zwróci mi pieniądze na konto. Było to 4 kwietnia.
„Witam Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Zwróciliśmy Panu pieniądze za pośrednictwem PayU. Jeszcze raz przepraszamy. Pozdrawiamy”
Tego samego dnia dostałem z powiadomienia Allegro informację:
Nasz pracownik napisał
„Dobra wiadomość - sprzedający zwrócił wpłatę w kwocie XXXX zł. Pieniądze w ciągu 2-3 dni roboczych trafią na rachunek, z którego kupujący wykonał przelew lub na rachunek karty, którą opłacił zamówienie. Zachęcam do oznaczenia dyskusji jako rozwiązanej.”
Zaznaczyłem zakończenie dyskusji. Dzisiaj jest 17 kwietnia a pieniądze na konto nie wróciły.
Od kilkunastu minut próbuje znaleźć jakiś adres do Allegro bo na powiadomieni@allegro.pl nie dochodzą maile.
Nie znaleziono adresu |
Wiadomość nie została dostarczona, ponieważ nie znaleziono adresu odbiorcy (powiadomienia@allegro.pl) lub odbiorca nie może odebrać wiadomości. Jakieś pomysły? Pozdrawiam |
Do Allegro pisz tędy; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
Sprawdź, czy pieniędzy nie masz tu; https://allegro.pl/payments-operation-history/#!/
Skorzystam z linka który podałeś do kontaktu, dzięki. Pod linkiem z operacjami nic nie ma. Korzystam z dwóch kont bankowych przy płatnościach na żadnym nie ma zwrotu z Allegro
Napisz do Allegro, że czujesz się okłamany, bo zostałeś zachęcony do zamknięcia dyskusji, masz komunikat o zwrocie wpłaty, a kasy nie ma!
@xyz96 tu może być przypadek, że kasę trzyma allegro
bo Kupujący płacił przekazem pocztowym lub innym dziadostwem
a Sprzedawcy kasa zeszła z konta
Kupujący napisz przez pomoc do allegro i zapytaj gdzie jest kasa z tej transakcji
bo Cie allegro okłamało, że Ci kasę odda
tu może nie być winy Sprzedawcy
@GregorGM sprawdź w tych miejscach zależy jak płaciłeś 🙂
Kupujący otrzyma zwrot środków: