Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro pozytywnie rozpatrzyło moja reklamację ( towar który zakupiłem okazał się uszkodzony i nie zgodny i opisem w aukcji ) Zażyczyłem sobie zwrotu pieniędzy za zakupiony towar i odesłanie go do sprzedawcy. Ale w dyskusji jaka trwa sprzedawca napisał > gdy allegro rozpatrzy moją sprawę pozytywnie to i tak nie przeleję panu pieniędzy. Co mogę teraz zrobić?
@kubazz22, czy posiadasz zrzut ekranu z taką wiadomością? Doprecyzujesz, o którym zamówieniu mówisz i gdzie rozpatrzyliśmy pozytywnie reklamację? To Sprzedający rozpatruje reklamację, nie Allegro.
@kubazz22
Reklamacje dotyczące ew. niezgodności towaru z ofertą składa się do Sprzedawcy, a nie do Allegro (chyba, że to Allegro jest Sprzedającym).
Podobnie: ww. reklamacje są rozpatrywane przez Sprzedawcę, a nie przez Allegro.
Allegro nie jest umocowane do rozpatrywania ww. reklamacji w imieniu Sprzedawcy więc ew. "wyniki" tych rozpatrzeń nie są dla Sprzedawcy wiążące.
@kubazz22 widzę, że w dyskusji udało się dojść do poruzumienia, a reklamowany towar został odesłany przez Ciebie do serwisu. Bardzo proszę nie kończ dyskusji, dopóki sprzedający nie zwróci opłaty za serwisowanie, a w razie potrzeby, poproś ponownie o naszą pomoc w dyskusji.
Tak został odesłany do serwisu. A czy po odbiorze sprawnego urządzenia i okazanie faktury za naprawę sprzedający mysi zapłacić za serwis
@kubazz22 w przypadku uznanej reklamacji, a serwis był propozycją z jego strony, sprzedający zamiast obniżenia ceny albo odstąpienia od umowy może zaproponować niezwłoczną i bez nadmiernych niedogodności dla kupującego wymianę rzeczy wadliwej na wolną od wad albo usunięcie istniejącej wady. W dyskusji sprzedający zobowiązał się do tej wpłaty po otrzymaniu faktury.
Tak napisał.
Ale z nim mam złe doświadczenia. Ale co będzie jeżeli pokarze mu fakturę a on powie że nie zapłaci mi za naprawę w serwisie.
@kubazz22 będziesz mógł poprosić nas o pomoc w dyskusji, a my na pewno nie zostawimy tego tematu 🙂
A co w takim przypadku możecie zrobić jakie konsekwencje będzie miał sprzedawca?
@kubazz22 Nie rozpatrujmy proszę hipotetycznych sytuacji. Jeśli pojawią się problemy w związku z tą sprawą, to daj nam znać i wtedy podejmiemy odpowiednie kroki. Z pewnością nie zostaniesz bez pomocy 🙂
ok rozumiem. Ale mam takie pytanie bo dostałem wiadomość od was od allegro na mojej dyskusji. Ale chyba pomoc allegronie do końca przeczytał wszystkie wiadomości . A sprawa jest na innym etapie. proszę sobie przeczytać ostatnie wiadomości.
307b8eab-3a8c-4365-93b8-ffa64261d4e2 to jest mój spór z sprzedającym.
@kubazz22 Dzięki za zagłoszenie. Poprosiłam o ponowną wypowiedź w tej dyskusji.
No i okazało się tak jak pisałem wyżej. Sprzedający nie chce mi zapłacić za naprawę. Powiedział że jest za drogo. Zaznaczę że sam napisał że ja mam sam osobiście to zrobić i nić nie pisał do jakiej kwoty mam to naprawić. Ja już zapłaciłem za naprawę. Proszę o pomoc.
Widzę że chyba mi nie pomożecie. Jeszcze jedno mam pytanie. Dlaczego w dyskusji z sprzedawcą ktoś od państw z allegro wypowiada się w ten sposób.
Sprawa dale jest nie rozwiązana. Widzę że na allegro nie można liczyć .
@kubazz22 Czy zgodnie z prośbą konsultanta złożyłeś wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących?
Niestety nie złożyłem wniosku. Aukcja była wystawiona za 1zł a w opisie było jaką kwotę należy zapłacić. Zrobił bym wniosek to tylko 1zł bym dostał zwrotu.
@kubazz22 ale żeś się dał zrobić w jajo 😞 zakup był od firmy czy osoby prywatnej ?