anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy zapłaconych blikiem

pepezzw
#7 Wielbiciel

Witam chciałem zakupić towar i to zrobiłem.. zapłaciłem blikiem żeby było szybko i sprawnie ale tak się nie stało towar został kupiony 19 mają a miał być 20 mają a do dziś mam napisane że towar opóźniony i nic się nie zmienia kontakt z sprzedawca jest nie możliwy tel. Wyłaczony a na wiadomości nie odp. Ale dalej można kupować od niego ma ponad 377 produktów co teraz może mnie ktoś pokierować jak mogę odzyskać ponad 700 zł sprzedawca to [edycja] ktoś ma podobne doświadczenie w takim temacie..? Dzięki z góry pozdrawiam

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niech zgadnę wziąłeś dostawę Delivery i chcesz mieć na następny dzień xD - serio?

Czas jest tylko przewidywany. Regulaminowy czas Delivery na dostarczenie to 3 dni robocze. Sądząc po ilości postów bywa nawet gorzej.

Chcesz mieć szybko to trzeba było wybrać dobrze działającego w Twoim regionie przewoźnika np. Inpost (nie idealnie ale najmniej fuszerki w skali kraju).  Sprzedawca nie ma większego wpływu na dostawców. Włącza Delivery, bo jest przymusowe do smarta. Przewoźnikiem jest Allegro. Sugerowane czasy dostawy też wyświetla Ci Allegro, a nie sprzedawca.

Patrzyłeś w ogóle w czas wysyłki deklarowany przez sprzedającego? Bo to często jest zupełnie inny czas niż sugerowany przez Allegro.

A rozsyłanie informacji o opóźnieniu paczki przewożonej przez Allegro w sytuacji gdy paczka regulaminowo nawet nie jest opóżniona to jest po prostu (wstaw sobie odpowiednie brzydkie słowo - nie chcę bana)....

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pepezzw 

To bardzo duży sklep, ja bym jeszcze nie panikował i otworzył dyskusje.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/problemy-transakcyjne/jak-rozpoczac-dyskusje-i-wyjasnic-prob...

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @pepezzw! Przykro mi, że sprzedający nie nadał jeszcze Twojego zamówienia - widzę, że deklarowany czas na nadanie już minął. W takiej sytuacji mogę zasugerować rozpoczęcie dyskusji ze sprzedawcą (zrobisz to w szczegółach zamówienia, poprzez opcję "zgłoś problem"). Sprzedający otrzyma powiadomienie o konieczności wypowiedzi, jeśli tego nie zrobi to skorzystaj wtedy z opcji "poproś o pomoc". 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów