anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot-ponadwymiarowa paczka

rafal_glodek
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

zamówiłem paczkę z paszlem do kabla elektrycznego. Dotarła w 2 większych pudłach

Niestety paczka nie zdążyła na czas i jestem zmuszony zwrócić Towar.

Zgłosiłem zwrot przez allegro poprzez paczkomat-wpisałem nr zwrotu na paczkę i próbowałem wysłać paczkomatem zgodnie ze zwrotem allegro. Niestety paczki są za duże i nie mogłem ich zmieścic w skrytce.

Obok w sklepie był dostępny paczkopunkt. Niestety panu dokonującemu zwrot w sklepiej wyskakiwał błąd przy wpisywaniu kodu zwrotu. Zadzwoniłem do inpostu prosili o ponowne zeskanowanie kodu-bez powodzenia. Po drugim telefonie do inpostu dowiedziałem się że paczka jest u nich prawidłowo nadana i prosili o kontakt z allegro.

Dlatego zwracam sie z prośba o pomoc. Czy jestem w stanie w ramach dokonanego zwrotu na allegro zwrocić paczki ? Jeśli tak to w jaki sposób? Czy allegro może wygenerowac np etykietę zwrotu, która umożliwi nadać mi paczkę np u kuriera?

Z góry dziękuje za kazdą odpowiedź

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@rafal_glodek Czy możesz wskazać numer zamówienia, którego to dotyczy?

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rafal_glodek
#7 Wielbiciel#

Cześć! Jasne : 5259010187

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Cześć! @rafal_glodek obawiam się, że w tej sytuacji konieczne będzie, abyś samodzielnie wygenerował etykietę dla metody kurierskiej np. korzystając z narzędzia przewoźnika dla InPost Manager paczek lub dowolnego brokera. Dopytuję o to. 
Poprosiłam już o zwrot wpłaty za nadanie tego zwrotu.
Wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź w tej sprawie 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @rafal_glodek! Zleciliśmy zwrot opłaty za nienadaną przesyłkę, sprawdź proszę, czy na formularzu zwrotu masz możliwość zamówienia i opłacenia podjazdu Kuriera DPD.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rafal_glodek
#7 Wielbiciel#

Cześć,

niestety nie ma takich informacji.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Najprościej będzie poczta polską ten zwrot nadać w smarcie allegro biora nawet duże niewymiarowe paczki 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @rafal_glodek. W tym artykule znajdziesz dokładną instrukcję zamówienia przesyłki i podjazdu kuriera DPD. Czy mimo wykonania tych kroków nadal nie widzisz u siebie takiej opcji? 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rafal_glodek
#7 Wielbiciel#

Dzięki,

natomiast ja już dokonałem zwrotu i wydaje mi się ze nie mam innej opcji niż puścić paczkę pocztą czy kurierem na własny koszt

oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz#

To znaczy co? Zrobiłeś instalację bez peszla? 

Jak zależy Ci na czasie to idzie się do zwykłego sklepu i kupuje, a nie zawraca głowę sprzedawcom.

Towar zwracasz na swój koszt - jak do Ciebie przyszedł? Paczkomatem? 

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów