Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
zamówiłem paczkę z paszlem do kabla elektrycznego. Dotarła w 2 większych pudłach
Niestety paczka nie zdążyła na czas i jestem zmuszony zwrócić Towar.
Zgłosiłem zwrot przez allegro poprzez paczkomat-wpisałem nr zwrotu na paczkę i próbowałem wysłać paczkomatem zgodnie ze zwrotem allegro. Niestety paczki są za duże i nie mogłem ich zmieścic w skrytce.
Obok w sklepie był dostępny paczkopunkt. Niestety panu dokonującemu zwrot w sklepiej wyskakiwał błąd przy wpisywaniu kodu zwrotu. Zadzwoniłem do inpostu prosili o ponowne zeskanowanie kodu-bez powodzenia. Po drugim telefonie do inpostu dowiedziałem się że paczka jest u nich prawidłowo nadana i prosili o kontakt z allegro.
Dlatego zwracam sie z prośba o pomoc. Czy jestem w stanie w ramach dokonanego zwrotu na allegro zwrocić paczki ? Jeśli tak to w jaki sposób? Czy allegro może wygenerowac np etykietę zwrotu, która umożliwi nadać mi paczkę np u kuriera?
Z góry dziękuje za kazdą odpowiedź
@rafal_glodek Czy możesz wskazać numer zamówienia, którego to dotyczy?
Cześć! Jasne : 5259010187
Cześć! @rafal_glodek obawiam się, że w tej sytuacji konieczne będzie, abyś samodzielnie wygenerował etykietę dla metody kurierskiej np. korzystając z narzędzia przewoźnika dla InPost Manager paczek lub dowolnego brokera. Dopytuję o to.
Poprosiłam już o zwrot wpłaty za nadanie tego zwrotu.
Wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź w tej sprawie 🙂
Cześć @rafal_glodek! Zleciliśmy zwrot opłaty za nienadaną przesyłkę, sprawdź proszę, czy na formularzu zwrotu masz możliwość zamówienia i opłacenia podjazdu Kuriera DPD.
Cześć,
niestety nie ma takich informacji.
Najprościej będzie poczta polską ten zwrot nadać w smarcie allegro biora nawet duże niewymiarowe paczki
Cześć, @rafal_glodek. W tym artykule znajdziesz dokładną instrukcję zamówienia przesyłki i podjazdu kuriera DPD. Czy mimo wykonania tych kroków nadal nie widzisz u siebie takiej opcji?
Dzięki,
natomiast ja już dokonałem zwrotu i wydaje mi się ze nie mam innej opcji niż puścić paczkę pocztą czy kurierem na własny koszt
To znaczy co? Zrobiłeś instalację bez peszla?
Jak zależy Ci na czasie to idzie się do zwykłego sklepu i kupuje, a nie zawraca głowę sprzedawcom.
Towar zwracasz na swój koszt - jak do Ciebie przyszedł? Paczkomatem?