anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot produktu,ukryta wada

MAMY ROZWIĄZANIE!
justyna877_tj
#8 Zapaleniec#

Odkurzacz mopujący rozpadł się po chwili użytkowania, dosłownie kilka minut.  Zwróciłam produkt, sprzedający twierdzi że sama połamałam odkurzacz, nie chce zwrócić pieniędzy. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nie wiemy jak było ale trochę inaczej przedstawił, Najpierw  napisałaś że taki przyjechał a później że używałaś, Nie świadczy to dobrze.

oznacz moderatorów
justyna877_tj
#8 Zapaleniec#

Jak sama nazwa wskazuję to była ukryta wada,włączyłam używałam kilka minut, dobry odkurzacz nie rozwaliłby się po 5 minutach. Sprzedajacy próbuję obarczyć mnie winą,produkt był źle zapakowany,tzn. w pustym kartonie w streczu bez foli bąbelkowej. Sprzedajacy twierdzi że jest porysowany, to produkt powystawowy.

oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@justyna877_tj Żeby się nie powtarzać:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/uszkodzenie-towaru-przez-klienta-i-roszcze...

Zwracanie się o pomoc na tym forum w takich przypadkach jak Twój mija się z celem. Wypowiada się tu kilka osób, które będą zawsze stawać po stronie sprzedających, bez względu na okoliczności. Będą Ci wmawiać, że zniszczyłaś odkurzacz niechcący (stosujac wobec niego nadludzką siłę) lub wręcz celowo, bo normą jest tu traktowanie kupujących jako nieudaczników, naciągaczy i kombinatorów. 

W przypadku odrzucenia reklamacji możesz spróbować odzyskać środki z Allegro Protect. Ewentualnie zwrócić się do rzecznika praw konsumenta.

oznacz moderatorów
justyna877_tj
#8 Zapaleniec#

Dziękuję 

oznacz moderatorów
justyna877_tj
#8 Zapaleniec#

Odkurzacz mopujący rozpadł się po chwili użytkowania, dosłownie kilka minut.  Zwróciłam produkt, sprzedający twierdzi że sama połamałam odkurzacz, nie chce zwrócić pieniędzy. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Znowu, ile tych odkurzaczy?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@LEW433 nie wytrzymałem i dałem Ci wpunkta  , trzeba zapytać sprzedawcę ile ich sprzedał i skąd ma ten badziew bo wszystkie uszkodzone .

oznacz moderatorów