Hej kliknełam zwrot przesyłki, zanim została wysłana, było tylko,ze produkt został opłacony, nie mialam możliwosci anulowania. Czy w takim przypadku zostanie to anulowane? Zamowienie zostało ''opłacone przez allegropay'' Musiałam dać zwrot, poniewaz nie mialam opcji anuluj, ale produktu, nie został nawet wysłany tylko była informacja,ze jest opłacony, czy w takim przypadku, moja paczka zostanie anulowana, jesli napisałam do sprzedawcy o prośbę?
@PaniSejko opcja [anuluj zakup] ma takie same skutki prawne jak zwrot, jest to odstąpienie od zakupu. Sprzedający nie powinien nadawać przesyłki i zwrócić Ci środki (które w tym przypadku trafią na rachunek umowy Allegro Pay spłacając ją)
w wiadomosci odpisali mi tak a w zamowieniu wedlug statusu allegro wyglada to tak. ''Szanowny Kliencie kontaktujemy się w sprawie zgłoszonego odstąpienia od umowy na platformie Allegro. Twoje zamówienie numer 22771416 jest już przekazane do wysyłki i nie możemy go anulować. Prosimy nie odbierać paczki od kuriera - nie będą wiązały się z tym żadne konsekwencje. Gdy paczka wróci do magazynu i zostanie fizycznie przyjęta pod zamówienie, wystawimy korektę faktury i zwrócimy Ci środki. Proces ten może potrwać około 2 tygodnie. Jeżeli pomimo tego paczka została odebrana prosimy o kontakt, zweryfikujemy możliwość zwrotu towaru.''
@PaniSejko Nie musisz nic robić. Zgodnie z wiadomością od sprzedawcy, nie odbieraj przesyłki i oczekuj na zwrot pieniędzy.