anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot telefonu zakupionego na raty 0

eve2002
#1 Nowicjusz#

Zakupiłam telefon na raty 0, po otrzymaniu go okazało się że sprzedający wysłał telefon niezgodny z opisem (miał być nowy, dostałam używany). Telefon chce zwrócić i oczekuję zwrotu pieniędzy. Jak będzie wyglądać ta procedura? Pieniądze zostaną wtedy zwrócone na konto banku? A jak wygląda sytuacja z umową kredytową? Czy zostanie automatycznie rozwiązana? Kredy w Credit Agricole. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@eve2002 w momencie kiedy sprzedający zleci zwrot pieniędzy przez nasz system, to wpłata trafi na rachunek powiązany z płatnością - czyli na rachunek umowy ratalnej. Status zwrotu środków możesz sprawdzić kontaktując się z Pożyczkodawcą, w przypadku Credit Agricole - pod numerem 19 019. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

eve2002
#1 Nowicjusz#

Czy w takim razie zwracając towar do sprzedającego, mam podać numer konta na które miałam dokonywać spłat kredytu? 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@eve2002 nie ma takiej potrzeby, jeśli sprzedający zleci zwrot przez nasz system, to płatność automatycznie zostanie zwrócona na rachunek powiązany z umową ratalną - jeżeli sprzedający nie będzie mógł zlecić zwrotu przez system, to najprawdopodobniej wtedy poprosi o podanie numeru rachunku. Informacje o tym jak wygląda zwrot produktu kupionego na raty, przeczytasz w tym artykule😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@eve2002 jeżeli miałby być to zwrot na inne konto niż na umowie kredytowej to tak, ale na taki zwrot musielibyście się dogadać.

oznacz moderatorów