anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru bez podawania przyczyny a protokół odbioru.

dzikamrowka
#7 Wielbiciel#

Witam.

Chcę oddać towar kupiony od firmy, zwrot w ciągu 14 dni bez podawania przyczyny. Zrobiłam krok po kroku wg opisu na Allegro, wygenerowałam etykietę na paczkę zwrotną (DPD) i poszłam nadać do wybranego punktu.  Tam zażądano ode mnie jeszcze protokołu odbioru... Gdzie się coś takiego generuje? Powiedziano mi, że tylko na tym protokole mogą mi potwierdzić nadanie przesyłki. Ale czy takiego protokołu nie sporządza się z kurierem tylko w przypadku odebrania uszkodzonej paczki? Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@dzikamrowka to jest protokół wydania paczki, takie potwierdzenie dla Ciebie 🙂 

Nie ma problemu jak kurier skanuje od razu paczkę ale w punkcie zostawiasz i są skanowane jak kurier po nie podjeżdża 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ @mr_oma czy nadając zwrot DPD generuje z etykietą protokół odbioru paczki ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

dzikamrowka
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za pomoc 🙂

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@dzikamrowka Przy takim zwrocie nikt nie może żądać od Ciebie żadnych protokołów. Nikt nie może Ci utrudniać takiego zwrotu, to nadużycie. Pisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e Najszybszy jest czat.

Wystarczy etykieta, nie trzeba żadnych protokołów, zwrot mimo to zostanie odnotowany w systemie.

oznacz moderatorów

dzikamrowka
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za pomoc 😉

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kostas11@dzikamrowka DPD nie powinno wymagać żadnych protokołów odbioru. @dzikamrowka, czy możesz podać więcej szczegółów dotyczących tego zamówienia? Chodzi o jego numer, to, gdzie go zwracałaś dokładnie etc. Postaram się pomóc. 🙂

Maja
   Moderatorka