Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupilem deske do prasowania. Postanowilem ja oddac bo mi nie odpowiadala. Zapomnialem i nie zwrocilem jej wciagu 14 dni. Darmowa przesylke. Zakup byl z sieciowki neo24. W sumie mogla by juz zostac. Jak rozwiazac ten temat by odstapic od zwrotu czy jest to automatyczne
Na zwrot konsumencki masz 14 dni na odstąpienie i 14 dni na odesłanie od chwili odstąpienia czyli w sumie może to być 28 dni, później pozostaje dogadanie się ze sprzedającym albo reklamacja.
@aksamitcb600
Postanowilem ja oddac bo mi nie odpowiadala. Zapomnialem i nie zwrocilem jej wciagu 14 dni.
Czyli:
Wysłałeś oświadczenie o odstąpieniu od Umowy, ale nie odesłałeś rzeczy do sprzedawcy ?
@aksamitcb600 czyli minęło 14 dni od odstąpienia ? to prawnie po ptokach ale dopytaj się bo kilka dni w te czy wewte nie robi różnicy ( my nie robimy problemu ) tyle że już nie odeślesz za darmo, a jeśli chcesz zostawić to nic nie rób zwrot się przedawni z powodu braku odesłania 🙂
Art. 34. 1. Konsument ma obowiązek zwrócić rzecz przedsiębiorcy lub
przekazać ją osobie upoważnionej przez przedsiębiorcę do odbioru niezwłocznie,
jednak nie później niż 14 dni od dnia, w którym odstąpił od umowy, chyba że przedsiębiorca zaproponował, że sam odbierze rzecz. Do zachowania terminu wystarczy
odesłanie rzeczy przed jego upływem.
@kostas11 podejrzewam, że koszt odesłania deski do prasowania sprawi, ze Kupujący postanowi ją jednak zostawić. Bez specjalnej umowy na bank to pójdzie jako przesyłka NST. 😎
Poprostu produkt odbiegal od tego zw zdjec. Moglem zrobic zwrot ale do punktu dpd ktory ni jak pasowal w moje godziny pracy. Az wkoncu a huu z tym i zostaje 😆 wystawie sobie chociaz komentarz do produktu 😂 w google jak wpisalem zapytanie to oczywiscie kryminal i poterzna grzywna oraz zeslanie na sybir. Wiec dla tego wolalem zasiegnac u zrodla 😂 temat rozwiazany dziekowac LWG 🤣🙆:płeć_męska:🛵
@aksamitcb600 jak odbiegał od zdjęć i przyszło niezgodne to reklamuj, masz na to więcej czasu, spakuj odeślij z pismem reklamacyjnym na swój koszt po uznanej reklamacji sprzedawca musi Ci oddać za odesłanie LWG
@kostas11 reklamować może, oczywiście. Odstąpić już nie wiadomo czy na pewno. W ramach rękojmi odstąpienie od umowy przysługuje tylko w razie wady istotnej. 😛
@medalik_2009
Jeżeli doszło do odstąpienia od umowy - to na reklamację jest już za późno.
Zwlekać z odesłaniem też nie zaleca się, bo koszt bezumownego korzystania wcześniej lub później osiągnie wartość przedmiotu.