Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam kupiłem drona używanego i w opisie aukcji było że ma ślady użycia i rysy na obudowie . Niestety po otwarciu paczki okazało sie ze były pęknięte dwa małe plastiki oczywiście nie było tego widać na zdjęciach z aukcji . Postanowiłem zwrócić drona a sprzedawca zarzuca mi ze dron nosi ślady użycia wskazujące na możliwość lotu i ze to ja uszkodziłem te plastiki jakimś wypadkiem . W dyskusji sprzedawca finalnie przyznał mi 50% zwrotu czyli 999.50 co jest śmieszne bo dron nawet z takimi peknieciami napewno sprzeda znowu za 2000 nie pokazując tego na zdjęciach. Czy tu nie ma zastosowania zasada domiemania niewinności? Nie uszkodziłem nic z tego drona a teraz mam stracić 1000zl ? Nawet jak bym go sam wystawil na allegro pokazując te pęknięcie to dostal bym dużo wiecej
@RaspiL zrobiłeś zwrot czy złożyłeś reklamacje na niezgodność z opisem?
Co podałeś w formularzu?
Zrobilem tak jak napisala mi Pani z pomocy allegro , poszlo niby reklamacja ze niezgodny z opisem . Ale mial byc jako zwrot więc chyba zle zaznaczyłem
@RaspiL zostaje otworzyć dyskusje. Przedstawić swoje roszczenia/oczekiwania i przedstawić swoje dowody (masz jakieś zdjęcia?) i czekać na reakcję sprzedawcy.
Co to za marka drona? Te z wyższej półki zapisują logi w pamięci i idzie sprawdzić czy dron był uruchamiany i co się z nim działo.
Dyskusja byla założona i sprzedawca mi właśnie pisał że składałem reklamację nie zwrot i on odrzuca ta reklamację. A następnie chyba ja uznał bo dostałem zwrot połowy kwoty zakupu . Napisałem juz do allegro protect I zobaczymy co bedzie . Ale jak mial bym tak skończyć ze zostaje bez drona i tysiąca złotych to ja go wolę odzyskać i sprzedać samemu na allegro
Tak wybrałem opcję towar uszkodzony ale paczka cała bo nic innego nie pasowało. Czyli zle zrobilem i trzeba było brac odstąpienie bez podania przyczyny? Ale wtedy było by to samo ze ja uszkodziłem drona .
@mirex2005 nie robi się zwrotu połowu kasy do reklamacji można tylko całość lub nic przy jej odrzuceniu a w formularzu jest tyle opcji że bym się nie zdziwił jakby zwrot zaznaczył, w końcu na podstawie elektronicznych formularzy allegro sprzedawca dokonuje czynności prawnej zgodnie z oświadczeniem woli kupującego. @RaspiL co oznaczyłeś jako żądanie reklamacyjne? Wyplata jakichkolwiek środków jest w tym momencie uznaniem reklamacji w całości domagaj się reszty kwoty nie ma częściowego zwrotu reklamacje są zero jedynkowe albo w calości zasadne albo nie
Składałem reklamację bo dron miał ukryte wady . Ale chodziło mi o zwrot pieniędzy. Sprzedawca pisał ze odrzuca reklamację bo ja uszkodziłem drona . To mu napisałem ze miała byc reklamacja i zwrot całości środków i wtedy chyba coś zaznaczyl ze to zwrot z uszkodzeniami i odda tylko 50 % wartości. Gubię sie w tym ale nie myślałem ze tu wiedzą prawnicza potrzebna na cwanego sprzedawcę
Witam.
Żeby móc Ci pomóc to najpierw musisz przestać się miotać. Teraz nie jest ważne co chciałeś zrobić, A ZNACZENIE MA JEDYNIE CO ZROBIŁEŚ.
1) Czy kupiłeś jako osoba prywatna od firmy? Zakładam, że tak, bo jeśli nie to poniższy wywód jest nieadekwatny do sytuacji.
2) W podsumowaniu zakupu miałeś do wyboru dwie opcje związane ze "zwrotami" towaru:
a) ZWRÓĆ ZAKUP
b) ZGŁOŚ REKLAMACJĘ LUB PROBLEM.
Jeśli wybrałeś "ZWRÓĆ ZAKUP", co sądząc po reakcji sprzedawcy zapewne miało miejsce, to w świetle przepisów "ODSTĄPIŁEŚ OD UMOWY", a przedmiot przestał być Twój. Jest to decyzja nieodwracalna. Nie masz już żadnych praw do przedmiotu. Nie możesz złożyć reklamacji. Nie możesz go odzyskać.
Przedmiot odesłałeś.
I problem w tym, że zgodnie z ofertą produkt był używany lecz sprawny, a Ty odesłałeś uszkodzony i takie są niepodważalne fakty (w tym momencie jest bez znaczenia, że otrzymałeś uszkodzony).
Zgodnie z ustawą nabywca odpowiada za utratę wartości przedmiotu, do której doszło w czasie gdy nim dysponował. Jeśli odesłany przedmiot jest mniej wart, to sprzedawca ma prawo potrącić część środków ze zwracanej kwoty.
I dlatego sprzedawca zwrócił połowę.
Jeśli przedmiot się zepsuł, dotarł uszkodzony, lub inny niż w był opisie należało zgłosić reklamację.
W przypadku reklamacji wszystko wygląda inaczej.
Sprawdź w szczegółach zakupu (lub mailach) co zgłosiłeś. Masz wiadomość o treści "Zgłosiłeś zwrot towaru..."?
Pozdrawiam. Marek.
Dzięki za odpowiedź, tak zrobilem odstąpienie od zakupu następnie zaznaczyłem reklamacja z powodu uszkodzonego towaru a opakowanie całe. Na szczęście allegro zwróciło mi resztę pieniędzy, ale to jest mega niesprawiedliwe i daje bardzo duze pole dla sprzedawcy zeby mógł legalnie oszukiwać ludzi , jak by tego samego drona sprzedal 5 razy i każdej z osobna zwrócił połowę to ma 5 tysięcy
Witam.
Allegro niestety nie pomaga nabywcom swoimi formularzami, a powinno, bo sprawy związane z szeroko pojętymi problemami posprzedażowymi są skomplikowane.
Jak sam piszesz "zrobiłem odstąpienie od zakupu", a co za tym idzie nieodwracalnie przestałeś być właścicielem przedmiotu i jedyne co Ci pozostało to przedmiot odesłać. Złożona następnie reklamacja była prawnie nieskuteczna.
Allegro wie, że ma "problem" więc Ci zwróciło różnicę.
Ale gdybyś postąpił tak jak należało, i zgłosił reklamację z tytułu niezgodności przedmiotu z ofertą, to sprzedawca byłby "z góry skazany na porażkę".
Pozdrawiam. Marek.
No ale ja zaznaczyłem ze reklamacja i sprzedawca jej nie uznał 😉 niestety ta sytuacja mysle ze skutecznie mnie odstraszy od zakupów elektroniki na allegro
@MOJEGRATY5 napisał(a):Jeśli wybrałeś "ZWRÓĆ ZAKUP", co sądząc po reakcji sprzedawcy zapewne miało miejsce, to w świetle przepisów "ODSTĄPIŁEŚ OD UMOWY",
Po kliknięciu "Zwróć Zakup" kupujący ma wybór: odstąpienie albo reklamacja:
Witam.
Ok, zagiąłeś mnie.
Wygląda na to że reklamację można zgłosić z zakładki "ZWRÓĆ ZAKUP" jak i "ZGŁOŚ REKLAMACJĘ LUB PROBLEM". Trochę to bez sensu, ale to moja subiektywna opinia.
Pytanie zasadnicze - czy a jeśli tak, to czym się te opcje różnią i co najważniejsze jaki komunikat dociera do sprzedawcy gdy nabywca skorzysta z pierwszej, a jaki gdy skorzysta z drugiej opcji.
Tym niemniej nabywca sam przyznaje "tak zrobiłem odstąpienie od zakupu".
Pozdrawiam. Marek.
@MOJEGRATY5 napisał(a):Tym niemniej nabywca sam przyznaje "tak zrobiłem odstąpienie od zakupu".
Napisał, że wybrał opcję: towar uszkodzony, ale paczka cała.
Czyli reklamacja.
Witam.
Nie jestem przekonany, ale ok, załóżmy że intencją nabywcy było złożenie reklamacji i sprzedawca dostał w związku z tym jakieś zgłoszenie od Allegro.
I teraz są dwie możliwości. Albo sprzedawca się myli źle interpretując otrzymane zgłoszenie, albo robi to świadomie. W konsekwencji nabywca otrzymuje tylko połowę kwoty jaką zapłacił sprzedawcy za przedmiot.
Jakie ma prawa w związku z tym nabywca?
Zgodnie z prawem (nie tylko na Allegro), ZAWSZE TO SPRZEDAWCA ARBITRALNIE PODEJMUJE DECYZJE TAK REKLAMACYJNE JAK I O OBNIŻCE ZWIĄZANEJ Z ODSTĄPIENIEM OD UMOWY.
W przypadku każdego zakupu, dokonanego w dowolnym sklepie internetowym, nie zgadzający się z decyzją sprzedawcy nabywca MUSI SWOJE RACJE UDOWODNIĆ PRZED SĄDEM. A to droga długotrwała, kosztowna i obarczona ryzykiem niepowodzenia.
W tym konkretnym przypadku NABYWCA OTRZYMAŁ CAŁOŚĆ ŚRODKÓW TYLKO I WYŁĄCZNIE DZIĘKI REKOMPENSACIE WYPŁACONEJ PRZEZ ALLEGRO, z pominięciem procedury sądowej.
W związku z powyższym nabywca jest w błędzie pisząc: "No ale ja zaznaczyłem ze reklamacja i sprzedawca jej nie uznał. niestety ta sytuacja myślę że skutecznie mnie odstraszy od zakupów elektroniki na allegro", bo w stosunkowo krótkim czasie kilku tygodni i niewielkim nakładem otrzymał to, o co w przypadku gdyby zakupu dokonał gdziekolwiek indziej, przed sądem musiałby zabiegać latami.
Nabywca dostał dokładnie tyle ile zapłacił i to jest dla niego najważniejsze. Czy sprzedawca będzie na tej transakcji "do przodu", czy też nic nie zyska, bo Allegro wypłaconą rekompensatę doliczy mu do rachunku nie jest już sprawą nabywcy.
Jedyny logiczny wniosek jaki można wyciągnąć z tego przypadku jest taki, że ALLEGRO TO NAJBEZPIECZNIEJSZE MIEJSCE DO ZAKUPU ELEKTRONIKI.
Nie wiem tylko czy aby na pewno to chcieliście udowodnić...
Pozdrawiam. Marek.
@MOJEGRATY5 @jabollus jest jeszcze jedna opcja która mogła wywołać ten kociokfik oczywiście winne allegro w zwrocie wybrał towar uszkodzony paczka cała a w dyskusji odstąpienie od umowy (w ramach reklamacji - allegro oczywiście nie pokazuje tego przejrzyście) i zwrot kasy to ja się nie zdziwię że potem nikt nie wie ani co składa ani co proceduje
Domniemanie niewinności funkcjonuje dla kodeksu karnego jak zrobiłeś zwrot to reklamacja ci nie przysługuje bo towar nie jest twój od momentu odstąpienia od umowy i dyskusja nic tu nie pomoże.