anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SPAM od sprzedawców - wiadomości dotyczące zamówień dublowane z wiadomościami od Allegro

pbski
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

w jednej z wiadomości dotyczących zmian i nowości dla kupujących zauważyłem wzmiankę o tym, że kupujący nie mogą/bądź nie będą mogli wysyłać automatycznych maili dotyczących zamówienia do kupujących, bo takie wiadomości rozsyła już automat Allegro - czy dobrze kojarzę? 

Do złożonych zamówień otrzymuje masę (w większości) SPAMu związanego ze zmianami statusu zamówienia/wysyłki/zmian magazynowych/próśb o ocenę/etc, nie wspominając już o sporadycznym kontakcie na długo po zrealizowanym zamówieniu. 

Czy tak to powinno wyglądać czy sprzedający nie stosują się do regulaminu Allegro?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@pbski Nowe zasady komunikacji po zakupie będą obowiązywać od 20 października. Mamy nadzieję, że wtedy sytuacje jak ta, którą opisałeś, nie będą się zdarzać.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pbski
#8 Zapaleniec

Dzięki za informację. Niestety nie mogę znaleźć tego maila, ale była informacja że coś już zostało wprowadzone, a właśnie w październiku zostanie rozszerzone. Jest szansa znaleźć te komunikaty ewentualnie kojarzysz o czym piszę? 🙂

oznacz moderatorów

pbski
#8 Zapaleniec

Dzięki, właśnie o to mi chodziło. 

Czyli sprzedający mają wywalone na ten punkt...

pbski_0-1759489347418.png

oznacz moderatorów

pbski
#8 Zapaleniec

Jak widać, zdarzają się nawet teraz, mimo że regulamin na to nie zezwala. 

Można to gdzieś zgłaszać? Sporo zamawiam i bywa, że do jednego zamówienia mam łącznie nawet po kilkanaście wiadomości od Allegro i sprzedawcy...

oznacz moderatorów

nat_not

@pbski formularzu kontaktowym opisz dokładnie sytuację i dołącz wcześniej zapisaną wiadomość. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów