Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Czy jeśli rezygnuję z zakupionego towaru(odsyłam go) ponieważ jest on niezgodny z opisem, w złym stanie, porysowany itp to muszę usunąć negatywny komentarz o sprzedającym aby ten zwrócił mi pieniądze?
@Client:70295536 Nie, to nie jest powiązane.
@pinsplash @Co w takim razie zrobić ze sprzedawcą, który wyraża zgodę na zwrot, chce przysłać kuriera ale pieniądze chce zwrócić dopiero po usunięciu negatywnego komentarza.
@Client:70295536 Firma? To otwieraj dyskusję - w razie czego poproś pracownika Allegro o włączenie się do niej. Chcesz skorzystać ze zwrotu ( odstąpienie od umowy przed upływem 14dni)? czy reklamacji?
@pinsplash odstąpienia od umowy przed upływem 14 dni. Sprzedającym jest firma
@Client:70295536 To wyslij mu odstapienie, możesz również wydrukować i dołączyć do paczki. Jeżeli zakup smartem to zwrot bezpłatny, jeżeli nie to koszt po Twojej stronie. Teoretycznie Sprzedawca nie ma nic do gadania. Praktycznie? Może nie przyjac zwrotu lub przyjąć w części - sugerując że coś uszkodziłeś, ułamałeś , popsułeś itp..
On żadnej łaski nie robi, ma obowiązek przyjąć zwrot. Komentarze nie maju tu nic do rzeczy i są po to, aby ostrzegać innych przed nieudanymi zakupami. Odeślij najlepiej jako reklamację, a nie odstąpienie od umowy, chyba że nie chcesz już wymiany albo naprawy, wtedy odsyłaj jako zwrot – odstąpienie. Pieniądze odda Ci szybciutko jeśli napiszesz mu to w Dyskusji, w której pomaga pracownik Allegro; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Uczciwy sprzedawca przyjmie na klatę negatywa a kasę odda najpierw, gdzieś tam licząc, że może usuniesz też tak miło swój komentarz, chociaż łapkę 🙂
Co ty Taniec z gwiazdami czy też x factor? ocena jest dla Ciebie ważniejsza niż transakcja
Zniechęcasz publicznie innych potencjalnych Allegrowiczów do niekupowania u tego Sprzedawcy?
i to pochopnie przed sfinalizowaniem transakcji?
bo finałem będzie tutaj uznanie zawartej umowy za nieistniejącą i zwrot środków
Sprzedawca zwróci Ci zapewne środki ale także oceni twoje publiczne wpisy pod kątem artykułów 212 i 216 Kodeksu Karnego
a sam fakt tak szybkiego wystawienia komentarza pod kątem art 191 kodeksu karnego
@RED Taaak, a najlepiej od razu wsadzi go do kotła i będzie gotował w smole.