Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
nie umiem sobie poradzić ze zwrotem towaru. Chodzi o niewielką rzecz o cenie zakupu 30zł (jedna z kilku w ramach zamówienia). Posiadam Allegro Smart.
Wygenerowałem zwrot produktu, otrzymałem instrukcję zwrotu, z której wynika, że mam zwrócić towar w punkcie Allegro DHL. Dostałem jedynie 11cyfrowy kod zwrotu. Napisałem go na przesyłce zwrotnej, myślałem że muszę jeszcze podać ten kod zwrotu w automacie przesyłkowym DHL ale to tak nie działa - automat nie przyjmuje kodu, nie pasuje mu też wygenerowany kod QR. Sprawdzałem w kilku automatach. Czy ktoś wie co mogę robić źle? Z góry dziękuję za pomoc.
@Strom_Shadow Zwrot możesz nadać w automatach lub punktach odbioru. W którym autmacie próbowałeś nadać paczkę? Jaki komunikat się pojawiał?
Próbowałem łącznie w 3 automatach. Były to:
- Allegro onebox
- Orlen Paczka
- DHL BOX 24/7 ( i wydaje mi sie, że co najmniej tutaj powinno sie udać).
Nie pamiętam dokładnego komunikatu. Odrzucały wpisywany kod zwrotu, po przyłożeniu do czytnika automaty nie rozpoznawały też kodu QR.
Dodam może, że przy opcji z wpisywaniem kodu po prostu wchodziłem w opcję "nadaj paczkę" no i wpisywałem w to co sie wtedy pojawiało bo innych opcji i tak nie widziałem :).
@Strom_Shadow Przesyłka powinna zostać nadana w DHL Box 24/7 lub w punkcie odbioru. Listę punktów możesz sprawdzić tutaj. Kiedy próbowałeś nadać paczkę? 3 i 4 lipca DHL miał globalną awarię. Być może dlatego pojawił się problem.
Jeśli nadanie ponownie się nie powiedzie, napisz przez ten formularz. Doradcy zweryfikują czy etykieta jest poprawna i pomogą.
Tak, próbowałem przed weekendem 3 i 4 być może dlatego był problem, spróbuję jeszcze raz. Ale etykieta? Czy chodzi o jakąś fizyczną etykietę? Nie mam takiej dostałem tylko kod zwrotu który napisałem na neutralnym opakowaniu. Może tutaj coś przeoczyłem, czy to jest fizyczna etykieta która się gdzieś generuje?
Tak czy inaczej dziękuję za pomoc.
@Strom_Shadow upewnij się jeszcze, że nie użyłeś numeru nadania jako kodu zwrotu.