Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam taki problem. Kupiłem towar, otworzyłem dyskusje bo towar nie dochodził, towar w końcu doszedł zamknąłem dyskusje. Chce teraz zwrócić towar /jest nieuszkodzony/ bez podania przyczyny /nie podoba mi się to była używana kurtka/ ale sprzedający nie udostępnił informacji o zwrocie produktów. Mam się z nim kontaktować telefonicznie. Nie mogę też w razie czego otworzyć dyskusji bo chyba nie można więcej niż jednej. Nie mam już takiej opcji w aukcji.
Co jeżeli sprzedający nie zwróci mi pieniędzy ??
Z tego co widzę Program Ochrony Kupującego nie dotyczy zwrotów. Jak mogę skłonić sprzedającego do zwrotu środków ?
Zakup konsumencki od firmy?
Jak nie zwróci Ci pieniędzy, to pójdziesz na policję.
Produkt kupiony od osoby prywatnej nie podlega zwrotom. Można tylko reklamować jego ewentualne wady. Jeśli był to zakup od firmy-sklepu, można zwrócić i są sposoby na to, aby sprzedawcę zmusić do przyjęcia zwrotu.
Z tego co widzę to kupiłem od osoby fizycznej dlatego nie ma zwrotów, ale jeżeli zgodzi się na zwrot to powinien mi odesłać pieniądze ? Towar nie ma wad jest za mały
To chyba oczywiste, że jeśli zgodzi się na zwrot, powinien oddać pieniądze 🙂 Musicie się dogadać.
@xyz96, ooo, dobry humor dzisiaj 😄
no to po kolci 🙂 <daje puszkę coli> 😊
a jak się nie zgodzi to nic nie zrobisz, bo dlaczego miałby 🙂
kupiłeś, to teraz możesz tak samo sprzedać jak i on 🙂
ok, ale np. załóżmy że się zgodzi. Powie - ok, proszę odesłać zwrócę pieniądze. Ja ją odeślę. A on nie zwróci pieniędzy i co wtedy ? Powie no tak oczywiście że zwrócę pieniądze ale teraz miałem różne wydatki i na razie nie mam pieniędzy na zwrot. Zwrócę na pewno do grudnia bo w grudniu nie chodzę tak często do restauracji i więcej mi zostaje z pensji.
Idziesz wtedy na policję i zgłaszasz oszustwo.
KONIEC
@gpz500, njeee, wtedy jest diskaszyn POK 🙂 no ale to takie.. wredne by było 🙂
POK nie działa
warunki POK:
a) zapłacił za Towar, ale go nie otrzymał;
b) otrzymał Towar niezgodny z zawartą umową, posiadający wartość istotnie niższą od Towaru opisanego w ofercie.
Towar jest zgodny z zawartą umową tylko za mały
Nie oszukał mnie bo przecież chce mi zwrócić pieniądze ale w bliżej nieokreślonym terminie - nikt prawem nie wymusi na nim że ma mi zwrócić w X czasie. Bo nie mam z nim żadnej umowy w której to jest określone, to że mi zwróci pieniądze to tylko jego dobra wola. Mogę ewentualnie wnioskować do sądu o zwrot towaru oczywiście po wcześniejszej opłacie za przesyłkę dla Sprzedającego bo przecież on mi chce zwrócić pieniądze ale nie teraz. Więc to ja mogę się rozmyślić i "prosić" o odesłanie zwrotne.
@ekoart, spróbuj więc, jak się nie zgodzi, odpuść i sprzedaj sam 🙂
Jeśli odeślesz towar i masz dowód nadania, a sprzedawca nie odda Ci pieniędzy, jak najbardziej możesz skorzystać z POK - to pewne.