Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam pytanie, kupiłam piecyk żeliwny z całym zestawem rury itp. Chcę go zwrócić gdy zadzwoniłam do dostawcy to usłyszałam że mogę zwrócić tylko piecyk i zwrócą mi tylko za piecyk a za wszystkie akcesoria rury itp nie zwrócą. Czy to możliwe?
Nie, sprzedawca próbuje Cię okłamać, masz prawo zwrócić wszystko i otrzymać zwrot wpłaty za cały zakup + za koszt dostawy do Ciebie. Odsyłasz na własny koszt.
Dziękuje za odpowiedź. I co mam zrobić w takiej sytuacji?
Otworzyć dyskusję 🙂
@konto zamknięte Echh guru, guru... Zamiast wkleić odpowiedni link do owej dyskusji, to tylko rady udzielasz☹️
Wiem nie chcesz konkurencji szkodzić, ale na przyszłośc przygotuj sobie całą liste odpowiednich linków na pulpicie, no i wtedy drżyj konkurencjo !!!
Bo konkurencja też na pewno ma taką listę tylko że korektorem pomazaną 🤣
Pozdro👍
@br., wybacz, żem siem nie pszygotofał 😞 next time linki bende miau w notatniku, najwyżej dam wszystkie, niech sobie kupujący wybierze 😄
Wyślij mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy lub zrób zwrot całego zakupu w zakładce Kupione, a potem odeślij przedmioty. Jeśli nie otrzymasz pieniędzy za wszystkie odesłane towary + za koszt dostawy do Ciebie, otworzysz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa , w której pracownik Allegro pomoże Ci w odzyskaniu środków.
Powiedzieli mi że te rury są czarne i za zapłaciliśmy 100 zł więcej za inny kolor i że ten kolor nie należy do wzrostu
@Client:68061606 jeśli rury były malowane na indywidualne zamówienie, to nie możesz ich zwrócić 😞
@Client:68061606 Każdy kolor oferowany w aukcji należy do zwrotu, odeślij towar, otwórz Dyskusję i domagaj się zwrotu całej wpłaty.
@xyz96 Jeżeli produkt został wykonany na indywidualne zamówienie klienta to nie można go zwrócić. Sprzedawca pewnie posiada rury jakiegoś koloru i na specjalne zamówienie czyli wytworzenie produktu pod klienta specjalnie maluje te rury. W tym przypadku reguluje to ustawa o prawach konsumenta
"
Art. 38. Ustawy z dnia 30 maja 2014 roku o prawach konsumenta: Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów:
3) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb."
Jeżeli kolor jest dostępny w aukcji, zwrot takiego towaru nie podlega wyłączeniu przewidzianemu ustawą i jest możliwy. Jeśli kupujący sam określił i wybrał kolor spoza oferowanych na aukcji, towar nie podlega zwrotowi.
Chyba, że rury i reszta akcesoriów została wykonana specjalnie pod wymiary na jej zamówienie , wtedy nie może zwrócić takiego towaru.