Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, zrobiłem "zwrot towaru" który nie został wysłany, (ze względu na to że nie było opcji "anuluj zakup"), jak się okazuje teraz dostałem wiadomość na allegro że InPost ma ją w doręczeniu, u mnie na allegro widnieje "zwrot zgłoszony", a ja jednak zdecydowałem się odebrać tą paczkę, jak odkręcić ten zwrot? Czy mogę poprostu ją odebrać i nic z tym nie robić? Paczka zapłacona.
@Client:105045260 możesz odebrać i zapomnieć 🙂
Odbierz ale dobrze jest napisać do sprzedającego i go o tym poinformować, tak dla uniknięcia jakiś w przyszłości nieporozumień, pamiętaj także o tym że zwrot przysługuje tylko raz, odbierzesz to już nie zwrócisz bez podania przyczyny, pozostaje reklamacja.
Dlaczego chcesz zaszkodzić kupującemu ?
pamiętaj także o tym że zwrot przysługuje tylko raz, odbierzesz to już nie zwrócisz bez podania przyczyny,
Zwrot rzeczy jest obowiązkiem konsumenta po złożeniu oświadczenia o odstąpieniu. Aby rzecz zwrócić należy przesyłkę z rzeczą najpierw odebrać.
pozostaje reklamacja.
Z chwilą odstąpienia od Umowy przez Kupującego pozbawił się on prawa do reklamacji za wady rzeczy, której własność przeszła z powrotem do Sprzedającego.
Czy potrafisz sobie wyobrazić jak mógłby przebiegać ew. proces reklamacyjny gdyby konsument za jakiś czas (zamiast w ciągu 14 dni) odesłał używaną, niesprawną rzecz do jej prawowitego właściciela (sprzedawcy) i próbował mieć jakieś roszczenia wobec niego ?
I łapka w górę.
Już nic nie będę dopisywał, bo po co.