anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot w 50 %

donia1231231
#7 Wielbiciel#

Witam serdecznie kupiłam gitarę zwróciłam po 5 dniach kurier uszkodzil przesyłkę(odprysk na gitarze )sprzedający dziś złożył reklamacje do firmy kurierskiej i proponuje mi zwrot w 50%  z tego co się dowiedziałam dziś od rzecznika praw konsumenta ma mi wrócić całość co w takiej sytuacji?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg#

tyle widać wycenił uszkodzenia i doprowadzenie produktu do stanu pierwotnego , w końcu ma takie prawo , jeśli przewoźnik uzna swoją winę i wypłaci rekompensatę / co graniczy z cudem / zwróci Ci resztę , może wypłacić Ci całość  , ALE ! po odrzuceniu reklamacji zwróci się do Ciebie z roszczeniem +odsetki .

oznacz moderatorów

donia1231231
#7 Wielbiciel#

@mdrogeria @Z jakim roszczeniem? jeżeli już sobie odbił połowę ceny

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@donia1231231 w przypadku , gdy przewoźnik uzna winę pakującego przesyłkę sprzedawca zgodnie z Kodeksem Cywilnym  może  wystąpić do Ciebie z roszczeniem pokrycia straty w całości .

oznacz moderatorów

donia1231231
#7 Wielbiciel#

@mdrogeria odbił sobie połowe ceny gitare ma u siebie więc jak może żądać ode mnie jeszcze pokrycia w całości musiałby mi oddać gitarę zeby żądać pokrycia w całości 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@donia1231231 odda Ci gitarę 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wróć do wcześniejszego swojego wątku, masz dyskusję, masz pomoc Allegro i masz Allegro Protect, Nie musisz się z tą wyceną zgadzać, tym bardziej ze to był zwrot ze Smartem. Nie umiesz prowadzić i czytać dalej założonego wcześniej wątku?

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

A ciekawa sprawa!

oznacz moderatorów