anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot z allegro.

Fotopstryk4293
#7 Wielbiciel

Witam. Czy jeżeli mam darmowy zwrot na dany produkt to mogę zrezygnować z niego przed odebraniem paczki za pomocą opcji dokonaj zwrotu i wówczas otrzymam pełny zwrot, czy muszę odebrać paczkę i nadać zwrot? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Fotopstryk4293. To zależy od wybranej metody dostawy. Niektórzy przewoźnicy naliczają opłaty dodatkowe za zwrot niepodjętej przesyłki. 
Jeśli wybrałeś Allegro One lub Allegro Paczkomaty InPost, to zwrot niepodjętej paczki będzie darmowy. Wtedy powinieneś otrzymał pełny zwrot od sprzedającego.
Pamiętaj jednak o zgłoszeniu zwrotu, ponieważ samo niepodjęcie paczki nie jest jednoznaczne z odstąpieniem od umowy. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Fotopstryk4293
#7 Wielbiciel

Wybrałem metodę InPost paczkomat. Czyli rozumiem, że wystarczy, że kliknę zwrot towaru zanim go odbiorę lub po tym jak przesyłka zwrotna ruszy w drogę i wtedy dostanę zwrot kosztów razem z kosztem dostawy? 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Fotopstryk4293, jeśli nie korzystałeś z darmowej dostawy w ramach Allegro Smart!, to za taki zwrot otrzymasz koszt towaru + koszt najtańszej metody dostawy, która widniała w cenniku oferty w momencie zakupu.  
Np. Jeżeli w ofercie najtańszą metodą dostawy była przesyłka za 10,99 zł, ale wybrałeś dostawę za 11,49 zł, to sprzedający powinien zwrócić koszt towaru + 10,99 zł. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów