anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot zakupy i brak pieniedzy w banku. sprzedawca zwrócił pieniądze do allegro jak odzyskać kasę

ulus2809
#7 Wielbiciel#

Zakupiony przedmiot został zwrócony ale nie mam zwrotu pieniędzy Kontaktowałam się że sprzedawca wysyła mi że płatność została zwrócona do  allegro jak ja mam teraz dostać te pieniądze na konto bankowe? Ponieważ jeszcze ich nie dostałam od wysłania pieniędzy od sprzedawcy do allegro mija 8 dni roboczych??? 🤔

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

kostas11
#21 Demiurg#

@ulus2809 a jak było płacone za zamówienie ? może wróciły do Allegro Pay ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ulus2809
#7 Wielbiciel#

Za przesyłkę było płacone z konta Revolut  właściciel sklepu twierdzi że wrócił do allegro i mam się z nimi kontaktować to mój pierszy zwrot i nie mam pojęcia co robić 🤔 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ulus2809 a zobacz czy nie ma tu https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji

jeśli nie ma trzeba napisać do allegro poszukają bop faktycznie jak sprzedawca zleca zwrot to idzie to przez allegro i operatora płatności 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ulus2809
#7 Wielbiciel#

Nie ma kasy,ale  pisze ze mam nie aktywne te konto to może muszę aktywować 🙈😁ja nigdy nie używałam tego z allegro tylko bezpośrednio z karty płaciłam 🙈 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ulus2809 czasem kasa tam wraca ale mimo że jest nieaktywne to i tak powinna się pojawić kwota, aktywacja jest potrzebna żeby to potem wypłacić, ale skoro niema to znaczy że gdzieś utknęły poczekajmy @nat_not sprawdzi 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Płatność z karty to nie powinno być na koncie Allegro tylko wrócić na kartę. Jako kupujący nie musisz aktywować konta do wypłat!!! @ulus2809 

oznacz moderatorów

ulus2809
#7 Wielbiciel#

A więc co zrobi bo dostałam takie cos od sprzedającego i twierdzi że wysłała pieniądze do allegro 

Screenshot_20240115_143830_com.android.chrome.jpg

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Obrazka nie widzimy, a mail od Allegro o zwrocie środków był?

oznacz moderatorów

ulus2809
#7 Wielbiciel#

Cześć Urszula,

Pełna kwota 303,60 zł za zakup została zlecona do zwrotu przez sprzedającego CASSIDA-KASKI. Środki są w drodze do Ciebie

Taka wiadomość dostałam z Allegro 4 stycznia 🤔

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ulus2809 Zwrot środków został prawidłowo zlecony 4 stycznia (303,60 PLN) i pieniądze powinny być widoczne na Twoim rachunku w okolicach 5-9 stycznia.

Przejrzyj jeszcze raz swój rachunek. Jeśli nie zlokalizujesz przelewu, to prześlemy Ci mejlowo potwierdzenie zwrotu pieniędzy i sprawę wyjaśnisz w swoim banku. 

oznacz moderatorów

ulus2809
#7 Wielbiciel#

O nie 🙈🙈dziękuję bardzo za pomoc dzięki wam szukaniu jest 😂😁 jest coś takiego na Rewolucie jak filtr konta i tam trzeba ustawić wyświetlane kwoty ja miałam ustawione w euro a nie w Pl 🙈więc nie widziałam płatności 😁 bardzo dziękuję za pomoc 🤝🙏Ufff

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ulus2809 Dobrze, że się znalazło. 🙂 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ulus2809 Podaj mi proszę numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ulus2809
#7 Wielbiciel#

4e1c1e11-9d89-11ee-b2f5-8f18bc380be4

Myślę że to ten numer 🙈😁

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ zerkniesz 🙂

________