Witam zakupiłem produkt później go zwróciłem, czy jak paczka mi przyjdzie mam ją odebrać napisać kod a następnie zwrócić? czy da rade ją przyjąć i gdzieś napisać by anulować zwrot? Dziękuje pozdrawiam
@Badi69Taborecik jak nie chcesz, odbierz i zwróć na podstawie kodu, jak chcesz towar, odbierz i zapomnij o reszcie, napisz tylko do sprzedawcy że rezygnujesz i zostawiasz paczkę 🙂
A mógłbym odebrać odpakować a następnie zwrócić czy to podlega już reklamacji?
@Badi69Taborecik To zależy, co kupiłeś. A pisząc "odpakować" masz na myśli otwarcie paczki/kartonu czy np. rozfoliowanie perfum ?
a więc zamówiłem płyty, chcę odpakować je z kartonu następnie podjąć decyzję.
Cześć, @Badi69Taborecik! Technicznie, nie będzie możliwości wycofania zgłoszonego już zwrotu. W takiej sytuacji, najlepiej będzie skontatkować się bezpośrednio ze sprzedającym i ustalić z nim szczegóły. 😊
Dobrze, czyli zanim skontaktuje się ze sprzedającym, mogę odpakować paczkę z kartonu?
@Badi69Taborecik tak, możesz odpakować przesyłkę i zapoznać się z produktem. Pamiętaj tylko, że z produktem możesz zapoznać się w takim samym stopniu jak przy zakupie stacjonarnym - jeśli produkt będzie nosił ślady użytkowania, to sprzedający ma prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu.
@Badi69Taborecik A nie lepiej najpierw pogadać ze sprzedawcą ? Podejrzewasz, ze w kartonie jest coś innego, niż zamawiałeś ?