anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot

Badi69Taborecik
#1 Nowicjusz

Witam zakupiłem produkt później go zwróciłem, czy jak paczka mi przyjdzie mam ją odebrać napisać kod a następnie zwrócić? czy da rade ją przyjąć i gdzieś napisać by anulować zwrot? Dziękuje pozdrawiam

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Badi69Taborecik jak nie chcesz, odbierz i zwróć na podstawie kodu, jak chcesz towar, odbierz i zapomnij o reszcie, napisz tylko do sprzedawcy że rezygnujesz i zostawiasz paczkę 🙂

Badi69Taborecik
#1 Nowicjusz

A mógłbym odebrać odpakować a następnie zwrócić czy to podlega już reklamacji?

oznacz moderatorów

jaszczur-ka
#11 Animator

@Badi69Taborecik   To zależy, co kupiłeś. A pisząc "odpakować"  masz na myśli otwarcie paczki/kartonu czy np. rozfoliowanie perfum ?

oznacz moderatorów

Badi69Taborecik
#1 Nowicjusz

a więc zamówiłem płyty, chcę odpakować je z kartonu następnie podjąć decyzję. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Badi69Taborecik! Technicznie, nie będzie możliwości wycofania zgłoszonego już zwrotu. W takiej sytuacji, najlepiej będzie skontatkować się bezpośrednio ze sprzedającym i ustalić z nim szczegóły. 😊 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Badi69Taborecik
#1 Nowicjusz

Dobrze, czyli zanim skontaktuje się ze sprzedającym, mogę odpakować paczkę z kartonu?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Badi69Taborecik tak, możesz odpakować przesyłkę i zapoznać się z produktem. Pamiętaj tylko, że z produktem możesz zapoznać się w takim samym stopniu jak przy zakupie stacjonarnym - jeśli produkt będzie nosił ślady użytkowania, to sprzedający ma prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

jaszczur-ka
#11 Animator

@Badi69Taborecik  A nie lepiej najpierw pogadać ze sprzedawcą ? Podejrzewasz, ze w kartonie jest coś innego, niż zamawiałeś ?

oznacz moderatorów