dzień dobry
Proszę o informację dot. sytuacji w której reklamacja produktu nie została uznana i produkt po odesłaniu sprzedającemu nie jest do odzyskania . tz. sprzedający unika ponownego wysłania mimo iż wyrażam chęć ponownej zapłaty za przesyłkę twierdząc że nie ponosi odpowiedzialności jak zakupiony sprzęt zostanie uszkodzony w trakcie transportu, że nikt nie będzie go pouczał co ma robić itp. . czy jest jakiś termin w którym powinien odesłać przesyłkę ? co mogę zrobić ?
Przepraszam, lecz nie za bardzo rozumiem, o co tu chodzi. Musisz nieco jaśniej opisać sytuację.
zakupiłam pilarkę która nie działa prawidłowo i odesłałam ją w terminie 14 dni a sprzedawca zaznaczył że nie przyjmuje zwrotu i twierdzi że sprzęt jest sprawny więc proszę go o ponowne odesłanie ( chcę przekazać sprzęt do autoryzowanego serwisu w celu sprawdzenia poprawności działania ) i tu zaczyna się problem że sprzedający unika odesłania pilarki a trwa to już 2 miesiące , wypisując dziwne odpowiedzi że będzie naliczał opłaty za przechowanie sprzętu a jak proszę go o wysłanie to odpisuje że nikt nie będzie mu mówić co ma robić itp.
@gosiaice1 a co to za przedmiot i co było przyczyną reklamacji? Niech sprzedawca przygotuje paczkę poda wymiary i opłacisz i wyślesz etykietę wysyłkowa
@gosiaice1 Z kontekstu rozumiem, że chodzi o zamóienie numer b37b0da2-39a1-11f1-9cb2-15c70799cbc6. Konsultuję Twoje zgłoszenie z odowiednim zespołem. Proszę Cię o chwilę cierpliwości.