anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot

Mac20ek00
#13 Ambasador#

Co to oznacza dla mnie ?:

"

Szczegóły zakupu

Przejdź do listy zakupów

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 czego nie rozumiesz ?

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

@mdrogeria To już wsio dotyczące tej transakcji ? Zarówno ze strony sprzedawcy jak i mojej ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 tak , jak się domyślam zwróciłeś zakup , a sprzedawca zwrócił środki , proces zakończony .

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

No właśnie moje pytanie było podchwytliwe.

Bo proces niby zakończony oficjalnie na moim koncie, a nawet nie zdążyłem odesłać towaru 😉

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 może sprzedawca pospieszył się ze zwrotem środków . ??

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

Pewnie tak. I teraz kwestia mojej uczciwości ? Odeślę - miło z mojej strony. Nie odeślę - nic się nie dzieje poza tym, że sprzedawca nie odzyska towaru ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 ,,nic się nie dzieje ,, ?? to nie tylko niefajne z Twojej strony bo sprzedawca ma prawo domagać się zwrotu towaru , a w skrajnym przypadku sprawa może mieć swój finał na sali sądowej , wówczas mina Ci zrzednie .... koszty będą spore .

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

Po pierwsze, nie pisałem że nie odeślę. Po drugie, może mu nie zależy skoro zrobił zwrot pieniędzy przed odebraniem towaru. Po trzecie, jak odesłać Pocztą bez  drukowania etykiety ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 po pierwsze  nie posądzam Cię o złą wolę , odnoszę się tylko do Twoich pytań , po drugie nie piszesz o szczegółach / zwykły zwrot czy reklamacja / , po trzecie na Poczcie są blankiety i adres pisze się zwyczajnie długopisem .

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

Zwrot, nie odpowiada mi ten produkt. Dobrze wiedzieć, że nie muszę się bujać za wydrukiem etykiety. Rozumiem, że muszę sobie spisać, z zakładki Zwroty sprzedającego, dane do zwrotu i wypełnić blankiet tak jak bym nadawał paczkę ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 w takim wypadku działa zapis w UK , który na Ciebie nakłada obowiązek zwrotu towaru w ciągu 14 dni od jego zgłoszenia i nie ma znaczenia czy sprzedawca zwrócił środki czy nie .

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

Spoko, jak bym nie chciał odesłać to bym tu nie pisał 😉

Kwestia tego blankietu ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 ,, blankietu ,, Ustawodawca nie określił w jaki sposób masz zwrócić towar do sprzedawcy czyli pozostawia Ci dowolność , masz towar zwrócić na adres jaki podał sprzedawca w ofercie , teraz  pojawia się  zakończenie wątku czyli ...KROPKA .

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

Może dla Ciebie 😉 I dziękuję za odpowiedzi. A teraz interesuje mnie jak wysłać zwrot Pocztą za free, bo zakup i zwrot jest w SMARCIE ( darmowy ) i tak też chcę zrobić, ale zwaliła mi się drukarka i nie mam jak wydrukować etykiety zwrotnej.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mac20ek00 nie masz obowiązku odsyłania w ramach ,,smart ,,  , ale jeśli chcesz musisz zorganizować wydruk .

oznacz moderatorów