Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć czy sprzedający może wycofać się po zakupie towaru kup teraz ze sprzedaży gdyż przez pomyłkę wystawił za niska cenę?
Jeżeli sprzedawca powołał się na błąd w cenie i cena sprzedaży była rzeczywiście znacznie niższa niż rynkowa to jak najbardziej może rozwiązać umowę kupna sprzedaży z tego powodu.
Jak zawarta został umowa powinien wysłać, jeżeli zapłaciłeś i zwrócił Ci środki to Allegro nic mu nie może zrobić, pozostaje Ci droga sądowa.
@LEW433 jeśli jest rażąco niska cena, to żaden sąd nie stanie po stronie kupującego, powinieneś to wiedzieć.
@mikeza Ja nie stwierdzam jaki będzie wyrok, tego nikt nie wie.
daj mu negatywa i odpuść, kopanie się w sądzie to męka, a jeśli różnica w cenie jest tego warta to sąd uzna że jest znacząca i przegrasz (musisz wyłożyć na pozew procent rządanej kwoty)
@robert1987a Jeśli różnica jest istotna to faktycznie mógł się pomylić a pomyłki mogą się przytrafić każdemu i temu co wystawia i tym co później piszą że "kupiłem przez pomyłkę" .Czasem trzeba zrozumieć i odpuścić a nie cieszyć się z czyjejś pomyłki.