anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mial ktos zablokowane konto ze wzgledow bezpieczeństwo bo nie wiem o co to chodzi

Client:85263090
#7 Wielbiciel#

Czy miał ktoś z was zablokowane konto ze względów bezpieczeństwa nie wiem o co to chodzi

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

A powód powinien być na mailu, taki wpis "ze względu bezpieczeństwa" to  w zasadzie nic nie wyjaśnia, ale tak już tu jest, tylko dział bezpieki ma moc odblokowania.

oznacz moderatorów

Luxury1987
#8 Zapaleniec#

Miałem kilka dni temu. Niby jakiś włam na konto i ktoś linki wysyłał ale to tylko takie gadanie było, by ukryć, że pracownik się pomylił. No bo niby kto wszedł na konto, które trzeba potwierdzać kodem sms i jakie niby linki z allegro wysyłał, jak można tylko afiliacyjne z allegro share. Niestety ktoś od drugiej strony allegro coś klika i blokuje konta... ale przyznać się... gdzie tam.

Napisz im w kontaktach  tu --> https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=8b463d9b-b539-4537-a631-a4b68c62582e&subjectId=43b3e84c-8... to po kilkunastu godzinach Ci wyjaśnią (jeśli Ci napisze konsultant, że też niby włam na konto i ktoś czymś spamował) to znak, że wciąż mają ta samą wymówkę jak u mnie hahaha.

Proszę wybaczyć mi krytykę, ale po prostu mnie to bawi...

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Tu bym taka pewna nie była Ostatnio włamów jest sporo i takich wiadomości. Wiem bo jestem ich odbiorcą. W zeszłym tygodniu miałam właśnie taki spam od konta sprzedawcy i zgłaszałam to tu przez forum. Konto chyba szybko odzyskał, bo następnego dnia już z niego pisał właściciel z prośbą o zignorowanie tego spamu. I też nie zgłaszałam tego złośliwie, po prostu wyszłam z  założenia, ze w tym wypadku lepsza blokada niż jakby miał konto stracić i naoszukiwaliby ludzi w  jego imieniu.... Coraz częściej takie wiadomości dostaję, zwykle to nieaktywne konta kupujących ale jak widać nie tylko...

oznacz moderatorów

Luxury1987
#8 Zapaleniec#

Przyjmując to za fakt, oznacz to, że:

Można zasymulować czyiś numer telefonu, aby przyszedł SMS z kodem z logowania dwuetapowego.

Logowanie dwuetapowe z SMSem nie jest tak bezpieczne jak się wydaje.

Z drugiej strony, proponuje na przyszłość jakieś ostrzeżenie wpierw, prośbe o zmiane hasła, wylogowanie się z urządzeń itd. Tu było odrazu blokowane bez żadnego alertu wcześniej. Słabe zachowanie, zwłaszcza jak się planuje konkretny termin zakupów itd.

oznacz moderatorów