Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Oglądam sobie Smerfy w Polsacie i rozpoczął się blok reklamowy. Jakie było moje zdziwienie gdzie co druga reklama to allegro.
Od razu przypomniała mi się nachalna inwazja reklam ze Sławomirem i **piiip** wkoło i wkoło 🤮
Czyżby biznes nie szedł?
Moim zdaniem nachalna reklama to obciach. Ale niektóre reklamy, mimo ich głupoty są czasem zapamiętywane na wiele, wiele lat. Przykład:
Jeśli chcesz być Gagarinem to jedz tylko margarynę.
To chodzi o znaczenie terenu i utrwalanie się w pamięci klientów.
Walka o uwagę klienta z chińską konkurencją, której reklamy widzę bez przerwy w internecie.
@Client:44052296 jest takie przysłowie: "Kłamstwo powórzone milion razy staje sie prawdą"
Z reklamami jest podobnie. Im częsciej są powtarzane tym mocniej są zakodowane w głowach użytkowników. Potem zakupy w necie odruchowo Ci sie kojarzą z dana marką ( w tym przypadku allegro) . Własnie w tym tkwi sens tak nachalnych reklam
Przecież inne popluarne marki: L.dl. B...nka. Media...., T..skie.W..rka, czy też C..ca Cola itd itp takze w zasadzie każdy zna prawda?
A mimo wszystko ciągle sie reklamują w każdy mozliwy sposób. Tutaj jest ten sam mechanizm
A trafiłeś akurat na "smerfach" na większą ilośc allegro ponieważ ktoś uznał że tego typu rodzinne filmy to ogląda target dla allegro na ten moment
1) mamy wakacje ( wiec rodzina)
2) za pasem początek szkoły ( wiec trzba dzieci przywyczaic gdzie można kupić "najfajniejsze" produkty)
To wszystko potencjalni "klienci" allegro
Niektóre reklamy utrwalają się w pamięci.
Do dziś pamiętam reklamy sprzed kilkudziesięciu lat: guma do żucia "wrigley's" - 3 rodzaje, margaryna (akurat nieudana, bo aktor zmarł), ajax, mydełko Fa, itd...
Ze swojej strony - jakoś nigdy nie natrafiłem na produkt, który byłby tańszy o te reklamowane 40 - 60 procent.
Owszem, są firmy, które wystawiają towar w "kosmicznych" cenach - chyba specjalnie przygotowywanych na takie "okazje". I jak przychodzi promocja - to leci rabat 50%, a u innych sprzedawców to jest normalna cena. Tylko, że tutaj będzie promocja, nawet w TV.