Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
proszę o pomoc, sprzedaję pieczątki różnych firm. Jeśli chodzi o kategorie to głównie:
Firma i usługi - Biuro i Reklama - Akcesoria biurowe - Pieczątki i akcesoria
gdzie wymagany jest teraz kod EAN aby cokolwiek tu wystawić. Firma Modico, Nomo oraz część produktów z firmy Wagraf nie stosuje kodów EAN (GTIN). Co mam zrobić aby wystawić aukcję albo ją zaktualizować, bo nawet nie mogę zmienić opisu?
Mogę wkleić maile poszczególnych producentów.
zgadza się, tego typu działania noszą znamiona nieuczciwej konkurencji. Uniemożliwianie sprzedaży produktu poprzez stwarzanie fikcyjnych ograniczeń i dzielenie sprzedawców na lepszych (posiadających kody) oraz gorszych (bez kodów)
Poszkodowani przedsiębiorcy (np producenci produktów bez EAN) mogą powołać się na utrudnianie dostępu do rynku, poprzez rzeczowo nieuzasadnione zróżnicowane traktowanie produktów (z EAN i bez EAN) co może być uznane za czyn nieuczciwej konkurencji. Niestety, powinni to robić na drodze sądowej w postępowaniu cywilnym. Każdy osobno.
ps. Czy można to podciągnąć pod naruszenia praw antymonopolowych i wciągnąć w to UOKIK - nie wiem, niech się ktoś mądrzejszy wypowie 🙂