anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy karty produktu lub instrukcje obsługi z informacją o stronie producenta naruszają regulamin?

led-oro
#9 Pomysłodawca#

Wiele osób poleca dołączanie kart produktów lub instrukcji obsługi. Problem w tym, że taka karta zawsze zawiera informacje kontaktowe producenta i jego stronę. Nie ma sklepu internetowego pod tym adresem, ale z reguły, Allegro nie lubi kierowania na żadną inną stronę i zwykle jest to naruszenie regulaminu.

Jednak czy dotyczy to zawsze jakiejkolwiek strony, czy zależy od tego czy jest prowadzona sprzedaż na niej? Jeszcze raz, w plikach jest info o stronie producenta (plus maile i telefon), a nie stronie sprzedaży. Klienci nie mogą zakupić towaru kontaktując się z producentem, ani wchodząc na stronę.

Dziękuję za wyjaśnienie.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@led-oro Czy możesz mi wskazać przykład oferty, o której mówisz? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

led-oro
#9 Pomysłodawca#

Dopiero co dodałem te pliki i wtedy się zorientowałem, że może z tym być problem, dlatego przestałem dodawać i się pytam. W teorii mogę edytować te PDFy i wykasować problematyczne informacje, ale biorąc pod uwagę, że mamy parędziesiąt ofert i na każdy plik potrzeba paru minut, żeby to wyedytować, to mówimy o godzinach pracy.

Rozumiem, po co Allegro się tego czepia, ale w tym wypadku, klienci nie mogą zakupić towaru ani ze strony, ani dzwoniąc do producenta, bo klienci indywidualni nie są obsługiwani bezpośrednio.

https://allegro.pl/oferta/lampa-elewacyjna-led-zewnetrzna-e27-okragla-kinkiet-ogrodowy-1475531480

Dodatkowo, prawie każda karta katalogowa od producenta będzie miała informacje kontaktowe i do strony, więc w sumie nie wiem, czy to w ogóle narusza regulamin czy nie? W końcu jest zrobiona możliwość dodawania takich plików i wszyscy ją polecają i nikt nie mówi, ani nie ostrzega, że to może być problem. Byłoby dziwne jakby udostępniono taką funkcjonalność a jednocześnie karało za stosowanie jej, skoro karty standardowo takie dane zawierają.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@led-oro Jasne, rozumiem. Jeśli chcesz, możesz przesłać przykład pliku, który chciałbyś dodać, jako instrukcję lub kartę produktu na adres spolecznosc@allegro.com, a ja skonsultuję to z odpowiednim zespołem. Proszę, abyś w wiadomości załączył również link do bieżącego wątku. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów