anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dodanie marki do listy w katalogu

sklep_macnet
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

Od jakiegoś czasu próbuję dodać markę do listy wyboru marek w katalogu produktu (różne kategorie). Cały czas otrzymuję informację, o odrzuceniu ze względu, że marka nie znajduje się na "oficjalnych stronach zajmujących się rejestrowaniem marek".

Bardzo proszę o informację jakie to strony Allegro uznaje za oficjalne?  Proszę o konkretną odpowiedź.

Moja firma jest zarejestrowana w GS1 Polska i przydzielona została pula kodów EAN, które wykorzystuje do oznaczania produktów. Jestem producentem co potwierdza zgłoszenie właściwych dla wyrobów kodów PKD itp.
Aktualnie w katalogu moje produkty oznaczone są jako "bez marki", które to oznaczenie wprowadza w błąd użytkowników. Do każdego produktu dodaje kod EAN, który wskazuje moją firmę jako producenta.

Dodatkowo na stronie GS1 można dodawać MARKI, PODMARKI w katalogu, który zawsze przez Allegro był brany na wzór jak się okazuje w tej chwili już nie jest (prawdopodobnie) brany pod uwagę.

Ewentualnie chciałbym skontaktować się z kimś e-mailowo lub telefonicznie w celu wyjaśnienia sytuacji.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sklep_macnet Żeby marka została dodana, musisz przesłać linki do materiałów, które potwierdzą istnienie zgłoszonej wartości, np. strony internetowej producenta. Możesz też dodać potwierdzenie rejestracji znaku towarowego. Istotne są również załączniki przesłane w zgłoszeniu np. zdjęcia produktu z widoczną nazwą marki.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

sklep_macnet
#9 Pomysłodawca

@nat_notMyślałem, że kody EAN, wpis do rejestru przedsiębiorców są wystarczające do takich celów.

Dobrze dodam zdjęcia produktów z informacje o producencie.... na chwilę obecną jednak nie mam możliwości wpisania mojej marki. Przy próbie wpisania wyskakuje informacja:
Wartość "MACNET" jest niepoprawna dla tego parametru.

Czy jest możliwość że ktoś zablokował możliwość wpisania mojej marki? Zgłoszenie robiliśmy 2 lub 3 krotnie za każdym razem podając "pełniejsze" jak mi się wydawało informacje o marce.

Proszę o informację co w takiej sytuacji mogę zrobić?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sklep_macnet Czy próbowałeś dodać markę zgodnie z instrukcją w tym wątku

Nicol
oznacz moderatorów

sklep_macnet
#9 Pomysłodawca

Tak dokładnie przez "formularz zgłoszenia brakującego parametru".
Wybieram Marka -> wpisuję własną markę, wybieram kilka (6) dodatkowych kategorii, linki do strony producenta, ceidg, załączam grafiki tj zdjęcia.

I otrzymuję informację jak napisałem powyżej. To jest nie mogę przesłać dalej formularza.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sklep_macnet Okej. Dziękuję za informację. Zweryfikuję sprawę 😉 

Nicol
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sklep_macnet Wracam do Ciebie z odpowiedzią. 

Nicol
oznacz moderatorów