Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jeśli stwierdzisz, że twoja oferta powinna być połączona z innym produktem z Katalogu otwórz ją w formularzu wystawiania. Na karcie produktu kliknij Zmień, a następnie Usuń produkt z oferty
Witam a co jeśli jest tylko jeden produkt w katalogu allegro a nie chcę z nim powiązać oferty, ponieważ miałem wcześniej wystawiony bez powiązania, natomiast bez powiązania nie mogę wznowić oferty? Kto może usunąć produkt z katalogu allegro jeżeli ten produkt jest nieaktualny?
@kat-eko jeśli produkt nie jest odpowiedni, możesz stworzyć nowy. Jedyne co należy wykonać to uzupełnić wszystkie parametry podstawowe.
Zrobiłem tak wystawiająć produkt jakiś czas temu. Miał ten sam numer SKU co produkt z katalogu Allegro ale inny nr EAN. I to tak funkcjonowało bez łączenia z katalogiem allegro. Na tydzień wyłączyłem oferty bo miałem urlop. Wznowiłem wszystkie oprócz tych co nie były połączone z katalogiem Allegro.
A ja chce usunąć zdjęcie z katalogu - nad którym pracowaliśmy dużo czasu i kosztowało pieniążki a teraz inni wystawiający je używają, niech używają własnych,,,
@electronite Zgodnie z pkt 5.1. Regulaminu Allegro z momentem wprowadzenia informacji lub danych do treści Oferty, Spółka nabywa uprawnienie do korzystania z nich, w szczególności do posługiwania się nimi w dowolny sposób, w każdym czasie, według własnego uznania.
Jeśli chcesz usunąć produkty czy zdjęcia z produktów, które dodałeś do Katalogu, powinieneś rozwiązać umowę z serwisem.
Ma Pani racje zgodnie z tym pkt 5.1. prawa do korzystania nabywa Wasza spółka a nie inni oferenci do kradzieży praw autorskich. Nie ma tutaj możliwości przekazywanie w dowolny sposób praw autorskich należących do innych -na kolejnych używających... ten regulamin nie ma kompletnie podstaw prawnych
zrobimy zgłoszenie do urzędu kontroli konkurencji i konsumentów aby się wypowiedzieli w tej sprawie, ten katalog z wykorzystaniem zdjęć i teksów bez faktycznych zgód ich autorów a z pozycji Waszej siły prawie monopolisty, może Was kosztować ogromne pieniążki
Dzień dobry,
Bardzo ciekawe jestem opinii UOKiK. Proszę o informowanie w sprawie.
pozdrawiam
Witam serdecznie,
czy ma Pan może odpowiedź z UOKiK? Mam podobny problem, jestem producentem - wprowadziłam produkt do katalogu, kończą mi się stany, za chwilę nie będę go miała wcale a inni korzystają z mojej aukcji.
Coś wiadomo w temacie? Jak na ta chwilę miniatury z naszych przerobów szaleją jak chcą. Dramat.