anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wystawić ofert "Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu w ofercie"

IP_Baniska
#1 Nowicjusz#
  • Przy wystawianiu części samochodowych cały czas ten komunikat Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu w ofercie. Co mam zrobyć z tym ponieważ zmieniałem producenta w katalogu allegro ale nic nie daje
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@IP_Baniska jest to związane z rozporządzeniem GPSR (tutaj więcej informacji na ten temat).
Zgodnie z nowymi przepisami od 13 grudnia 2024 roku należy podać w ofertach dane producenta oraz  informacje o bezpieczeństwie, a także jeśli producent nie ma siedziby w Unii Europejskiej, dane osoby odpowiedzialnej za wprowadzenie produktu na rynek Unii Europejskiej. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

gulprze
#1 Nowicjusz#

Co zrobić kiedy sprzedaje się tysiące produktów, i producentów jest kilkadziesiąt? Ponieważ jest się pośrednikiem?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@gulprze W takim wypadku musisz dodać wszystkich producentów, a następnie dodać producentów do ofert - tę czynność możesz wykonać grupowo. Zachęcam Cię do zapoznania się z punktem 7 artykułu, który podlinkowała wyżej Monika. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów