Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
kupiłam przedmiot przez Allegrolokalnie. Zapłaciłam za niego przelewem na konto allegro (system przekierował mnie jak zwykle). Mam potwierdzenie przelewu. Skontaktował się ze mną sprzedający i podał własne konto do przelewu ....a pieniądze już poszły. Jak odebrać moje pieniądze od allegro?
Ja bym nie wpłacał na to jego konto, inaczej nie wyskoczy ci, że masz opłaconą przesyłkę 🙂
Choć zapewne to konto, które podaje jest tym samym, które ma podane na AF, ale niekoniecznie.
@Client:35963007 sprzedawca nie może wymagać od Ciebie zmiany sposobu wpłaty. Jeżeli poprawnie zapłaciłeś za przedmiot przez Allegro Finanse, otrzymał on już Twoje pieniądze i może je wypłacić. Płatność poza naszym systemem jest zdecydowanie mniej bezpieczna.
@msniezek Nie zawsze może wypłacić. Może nie mieć konta w banku, a jeśli kwota przekroczy 800 zł to nie wypłaci jej też przekazem. Dodatkowo, sprzedający na Lokalnie nie ma opcji „zwróć wpłatę”. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to POK działa tak samo przy wpłacie przez AF jak i przy wpłacie bezpośredniej, poza drobną różnicą związaną z kosztem wysyłki.
@xyz96 to nie są problemy kupującego i sprzedawca nie może ich na niego przerzucać.
Dziękuję za odpowiedzi. Sprzedawca odezwał się. Wypłaci pieniążki, więc problem rozwiązany. Pozdrawiam,
A.L.