anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Lokalnie .Rezerwacja kolejny sposób na oszustwo

Crasher2000
#1 Nowicjusz#

Witam

Chciałbym po krótce opisać swój przypadek wykorzystujący przedrostek Allegro Lokalnie .

Kilka dni temu dałem się oszukać , osoba ogłaszająca się na innej stronie z ogłoszeniami poinformowała mnie że transakcji dla bezpieczeństwa można dokonać za pośrednictwem allegro, co mnie wstępnie niestety uspokoiło i uśpiło czujność . Finalnie dostałem link do strony Allegro Lokalnie z identycznym logo , jedynie co mnie zdziwiło to konieczność danych wysyłki uzupełniana ręcznie . Po fakcie okazało się że nie mogę się zalogować swoimi danymi . Po zatwierdzeniu kodu BLIK ukazał się komunikat, że do transakcji nie doszło i mam ponownie podać nowy kod . Wówczas zapaliły się wszystkie lampki że jest coś nie tak - szkoda że za późno. 

Podaje link jaki otrzymałem : allegrolokalnie.rezerwacja7561557.it.com/ciąg literek i cyfr.

Dodam, ze osoba ogłaszająca się  na innym portalu na O została zgłoszona i konto finalnie zablokowała platforma . Konto tej osoby miało już kilka lat co ciekawe .

Śledząc przedmiot który chciałem kupić , ten sam użytkownik zmieniając nick ale używając tych samych zdjęć i opisu oraz zbliżonego numeru telefonu dwukrotnie wystawiał nowe ogłoszenia z nowych (starych) kont. Został również zgłoszony do obsługi i zablokowany.

Finał jest taki że jestem stratny i bogatszy o nową wiedzę . Autoryzacji BLIK nie można cofnąć w Banku - złożyłem reklamację i czekam na werdykt.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

komis-bell
#21 Demiurg#

@Crasher2000 Niestety ale ten schemat oszustwa działa w najlepsze już jakieś dobre dwa lata jak nie dłużej - tu na forum nie ma dnia bez kilku takich tematów.
Spraw nie zgłaszanych tu na forum są pewnie dziesiątki jeśli nie setki dziennie.

Niestety ale pieniądze są praktycznie nie do odzyskania - osobiście potwierdziłeś BLIK w aplikacji, była tam informacja jaką transakcję potwierdzasz i nie było to Allegro.

oznacz moderatorów