anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Protect - różnice względem głównej strony a lokalnie.

MAMY ROZWIĄZANIE!
ReevoX
#7 Wielbiciel#

Pytanko odnośnie systemu Allegro Protect: 

https://allegro.pl/dla-kupujacych/allegro-protect

Na stronie napisane jest, że oferuje wsparcie 2 lata dla głównej strony i lokalnie. Przy moich zakupach na głównym serwisie Allegro faktycznie mogę otwierać dyskusje do 2 lat od zapłacenia za przedmiot. Natomiast dzisiaj dokonałem zakupu na allegro lokalnie i czas na dyskusję mam tylko 6 miesięcy? 

O co tu chodzi? Na allegro lokalnie dyskusję można otworzyć tylko w ciągu 6 miesięcy od zakupu? Czyli co? System Allegro Protect nie działa dłużej na lokalnym? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
LEW433
#21 Demiurg#

Dyskusja a AP to chyba nie to samo.

a w regulaminie AP jest taki pkt.Formularz winien być wysłany Spółce nie wcześniej niż po 14 dniach (w przypadku określonym w pkt 1 ppkt a Części I po 7 dniach), ale nie później niż 730 dni od zawarcia umowy zakupu Towaru. W uzasadnionych przypadkach termin wskazany powyżej może zostać skrócony lub wydłużony. O skróceniu lub wydłużeniu terminu Kupujący zostanie poinformowany przez Spółkę za pośrednictwem poczty elektronicznej.

a na AL jest taki zapis.

Koniecznie sprawdź ramy czasowe Dyskusji. Jeśli minęło już 180 dni od zakupu, jej rozpoczęcie będzie niemożliwe.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

działa o ile w ofercie nie pisał o wyłączonej rękojmi jak poprosisz np na forum to ci otworzą dyskusję powyżej 6 miesięcy do 2 lat 

oznacz moderatorów