Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Jak anulować zakup na allegro lokalnie
Przeczytałem całość interesuje mnie jak można anulować zakup przesyłka pobraniowa .
@labladorPL Na Allegro Lokalnie nie ma możliwości anulowania zamówienia systemowo. Napisz do sprzedawcy i poinformuj go o zaistniałej sytuacji.
To zrobiłem w pierwszej kolejności , tylko sprzedający też nie ma możliwości anulowania zakupu systemowo .
Dostałem odpowiedź telefoniczną od pracownika allegro , wszystko mi wyjaśniono jednak nie zadowala mnie to , ponieważ i sprzedającego i kupującego zostawia się samym .
Korzystanie z allegro.pl czy allegro lokalnie pozostawiam sobie tylko dla pojedyńczych zakupów czy sprzedaży serwis stał się dla mnie mało przejszysty i zbyt skomplikowany.
@labladorPL Nie, ponieważ wg prawa przy zakupie od prywatnego sprzedającego nie możesz anulować ani zwrócić zakupu bez jego zgody, dlatego nie ma w systemie takiej opcji!
A co jak zostałem oszukany na allegro lokalne? Wpłaciłem pieniądze przez allegro Pay a gościu się teraz nie odzywa. Czytałem że zakupy allegro są chronione więc jak mam zgłosić ta sprawę?
Dlaczego nie mogę rozpoczat dyskusji? Ijest na to jakiś czas od momentu zakupu?
@damkoo sprzedający ma 7 dni na wysyłkę