Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od kilku dni Allegro - lokalnie, niezależnie czy jestem jako kupujący, sprzedający, cokolwiek na tym serwisie blokowane jest przez mój anty-malware. Dodatkowo, pomimo, że chcę brnąć dalej blokuje to już Windows. Czy właściciele Allegro nie za dużo sobie powalają próbując wprowadzić, poza cookies inne "**piiip**a" szpiegujące. Wygląda to dość niepokojąco. Sprawa dziwna, bo Allegro używam od 18 lat.
@adam2bis a antywirusa ile czasu już używasz? i jak masz skonfigurowanego ? może za bardzo podkręciłeś ustawienia
Nic nie zmieniałem, to nie antywirus reaguje tylko Malwarebytes, ale nawet jak go wyłączę to reaguje zapora Windows
@adam2bis Jeśli podejrzewasz cookie to zaloguj się z innego komputera i zobacz efekt, jak tam jest ok, to coś namieszałeś sam w kompie i może sam dodałeś jakiś serwer allegro do niezaufanych i teraz Ci ciągle blokuje. Posprawdzaj w zabezpieczaniach i przeglądarce czy nie masz allegro dodane jako szkodliwe lub niezaufane. Zobacz na innej przeglądarce, z wyłączonym na chwile antywirusem, firewallem jeśli masz dodatkowo, sprawdź ustawienia zapory sieciowej w windowsie. Masz jakieś komunikaty, alerty? możesz je wkleić?
sprawdź aktualizacje wszystkie, możę masz coś na kompie i próbuje Ci wyciągnąć dane po zalogowaniu
Właśnie problem nie jest ani w cookies, ani w antywirusie, do żadnego serwera allegro się nie logowałem, nie było w międzyczasie aktualizacji antmalware, no a jak już Defender Windowsa reaguje to coś jest nie tak. Na normalnym Allegro nic się nie dzieje, jest OK jak przełączam się na lokalnie to już się dzieje!
@adam2bis Windows Defender wcale nie jest taki wspaniały, jak Ci się wydaje i to, że zaczyna "krzyczeć", to może być zwykły false positive (tak samo jak w przypadku Malwarebytes).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Jeśli spojrzeć na ilość rodzajów phishingu (https://panwybierak.pl/blog/phishing-co-to-jest-i-jak-sie-przed-nim-chronic/) to za chwilę z komputera trzeba będzie zrobić naprawdę twierdzę, tylko co z tego, jak - słuszna Twoja uwaga - np. wersja lokalna nie jest bezpieczna sama z siebie 😕