Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
kupilem od uzytkownika allegro [edcja] karte graficzna za 1100 zl przez allegro lokalnie, mam zapis rozmowy gdzie podaje mu adres i on podaje mi konto, nie dokonywalem zakupu przez kup teraz, po 3 dniach wchodze na allegro a widze ze koto tego uzytkownika jest zawieszone.
jak odzyskac pieniadze ? przelew zrobiony poza allegro, tylko w rozmowie w allegro lokalnie podal mi dane do przelewu i mial wyslac towar. wygladalo legitnie
jak to ugryzc ?
isc na policje z dowodami ?
stokosiaa jeśli to zakup poza allegro tu nikt Ci nie pomoże . Policja .
Kupujesz poza Allegro i przychodzisz po pomoc na Allegro. Następnym razem kup na Allegro, bez kombinacji.
wiem ze do policji, ale przez allegro byla prowadzona rozmowa, wiec allegro powinno miec dane osoby sprzedajacej dlatego sie pytam czy allegro jeszcze cos moze z tym zrobic
@stokosiaa żadnych danych allegro nie ma podstaw aby Ci udostepniać a wrecz nie ma do tego prawa. (RODO) . Mogą byc udostepniane dane służące wyłacznie wywiazywaniu sie z transakcji zawartej na platformie a ta transakcja nie była zawarta na allegro.
Wyłącznie Policja może Ci tutaj pomóc. No albo sprawa sądowa na drodze cywilnej.
stokosiaa na allegro nie ma transakcji i nie możesz oczekiwać pomocy ze strony portalu . Masz nagraną rozmowę i potwierdzenie przelewu to wystarczy do zgłoszenia na policję .
@stokosiaa Jedynie na wniosek policji możemy udostępnić dane sprzedającego. Zalecamy, żebyś zgłosił tę sprawę, jak radzą Ci inni w tym wątku.
sorry ale jak można być tak naiwnym?
Ja kupiłem tą kartę w ten sam sposób od tego użytkownika, też przelałem mu pieniądze, także jest nas więcej.
Sprawdźcie tutaj https://jakitobank.pl/ nr konta na który robiliście przelew - być może jest więcej poszkodowanych (komentarze), a wtedy policja chętniej się zabiera za takie sprawy.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
widac planowal to ! 😛
dobra kto jeszcze ? na pewno ktos przez allegro ,
jacek daj kontakt do siebie, dojedziemy **piiip**e
Ja wczoraj zgłosiłem sprawę na policji. Podaję maila do siebie [edycja], podaj mi w mailu telefon do siebie to zadzwonię.
nie widze maila podaje swojego
bez spacji
[edycja]
hej jacek, daj kontakt, bylem na [edycja] ale chca powiazac nasze sprawy i ma wtedy szybciej pojsc
[edycja]