Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zapłaciłam za kupiony przedmiot przelewem tradycyjnym nir przez PayU i nie mogę dostać tego co kupiłam ponieważ sprzedający nie może dostać jakiejś etykiety od was co mam w tym przypadku zrobić
Może wysłać bez etykiety z Allegro, pakuje adresuje i wysyła, nawet pocztą. Zaplata przelewem tradycyjnym jest dopuszczalna i akceptowalna przez Allegro.
@lejdi104 Zakupiłaś przez InPost? Najprawdopodobniej chodzi o brak możliwości wygenerowania etykiety nadawczej, bo InPost całkowicie siadł i nie można nadawać paczek przez żaden system
lejdi104 co masz zrobić , zaczekać spokojnie , jest awaria . Sprzedawca ma pewnie większy stes od Ciebie . SPOKO 😀
jeśli masz wybraną dostawę allegro no allegro paczkomaty za 8,99 lub smart etykieta się nie wygeneruje bo opłata powinna być przez allegro, najlepiej niech ci zwróci kasę i zapłać przez payu lub przelewy, inaczej sprzedawca bedzie musiał zapłacić drożej za wysyłkę niż ma np w cenniku
@lejdi104 Ciebie nie interesuje żadna etykieta. Sprzedawca jest zobowiązany dostarczyć towar zgodnie z czasem podanym w zakładce Dostawa. Sprzedawca jest też odpowiedzialny za opóźnienia przewoźnika. Jeśli czas Dostawy podany na aukcji minie, możesz mailem wysłać swoją rezygnację na podstawie art. 5431Kc i zażądać niezwłocznego zwrotu wpłaty. Gdyby był problem ze zwrotem otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś w niej o pomoc Allegro. Możesz też czekać na dostawę, wybór należy do Ciebie.
Przestańcie wrzeszczeć!
Sczególnie jeden.
Jak informuje DarkStoorM Inpost leży.
Sam tracę przez nich nerwy.
Cierpliwości!
Problem dotyczy wielu sprzedawców i nie jest to ich wina.
Może trochę zrozumienia?
Apeluję o cierpliwość.
@Wesoly-Hubercik @AR_Auto_Czesci @Terapeutyczny Mam potwierdzenie od @InPost - obecnie w związku z awarią w usługach T-mobile, część usług InPost jest niedostępna. Przepraszamy za to utrudnienie.
@DECO-MASTER jeden, czyli kto? Niewygodna porada?
Względem kupującego sprzedawca ponosi odpowiedzialność za takie sytuacje.
Rejestr klauzul niedozwolonych UOKiK.
Wszelkie regulacje związane z wysyłką towarów określone są w regulaminach firm wysyłkowych, kurierskich. Sklep nie odpowiada za opóźnienia w dostawie towaru leżące po stronie firm wysyłkowych (np. Poczty Polskiej lub firmy kurierskiej)....
Numer postanowienia: 6652
@DECO-MASTER Nie przyuważyłem, tutaj jest raczej tak, jak pisze @konto zamknięte - przelew tradycyjny, brak etykiety InPost. Nie wiem jaki sposób wysyłki kupująca wybrała, ale jeżeli faktycznie jest to InPost z płatnością poza Allegro Finanse, to sprzedający i tak wygeneruje etykietę, a niedziałający InPost to może tylko zbieg okoliczności - w tej chwili InPost już działa
Mam zamówienie z płatnością Rozpoczętą, zamówienie Smart!, etykietę mogę wygenerować na takie zamówienie, tylko będzie płatne, może ten sprzedający nie potrafi znaleźć tego zamówienia na InPost - trzeba kliknąć w opcję Wszystko, wtedy nieopłacone zamówienia pokazuje. Nawet jeżeli wybieram filtr Płatność Rozpoczęta czy Nie Wybrano Płatności, to nieopłaconych zamówień i tak nie widać, ukazują się dopiero po wyświetleniu wszystkich. Nie wiem, może u mnie to tylko tak działa 😄
Takie zamówienia są po prostu puste (w większości), nawet przy MiniKurierze, nie ma żadnych danych dopóki nie pojawi się płatność
DarkStoorM Dzięki.
Ja mam inne warunki i po połaceniu 20 przesyłek gapiłem się na okienko:
"trwa komunikacja z przewoźnikiem"
Nerwy mnie poniosły, wybaczcie :).
@lejdi104 jezeli zapłaciłaś przelewem tradycyjnym pomijając platności Allegro Finanse, to sprzedawca nie wygeneruje etykiety wysyłkowej, bo system nie widzi twojej płatności. Możesz anulować zamówienie i kupić ponownie, płacąc przez Allegro albo doplacić sprzedawcy do przesyłki, wtedy wyśle ci poza Allegro.
@lejdi104 dlatego że zapłaciłeś przelewem tradycyjnym to sprzedawca nie wygeneruje etykiety 😞 bo system widzi to jako nie opłacone, powiedz sprzedawcy żeby nadał przez https://inpost.pl/SzybkieNadania będzie ciut drożej 🙂