Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, oferta która mnie interesuje to złoty zegarek za kwotę 3000 zł. Jak mogę sprawdzić sprzedającego przed zakupem? Czy również gdyby było coś nie tak będę mogła zwrócić towar i odzyskać pieniądze? Jak to działa na allegro lokalnie? Czy w takich wątpliwych przypadkach działa program POK? Bo się po prosu boję ewentualnego oszustwa.
Na AL też jest ochrona kupującego i o ile transakcja będzie prowadzona przez allegro to nic nie powinno ci zaszkodzić .
@anna2011zlotow Tak, Program Ochrony Kupujących obowiązuje również na Allego Lokalnie, więc jeśli kupisz przedmiot przez opcję kup teraz lub w licytacji i nie otrzymasz towaru lub otrzymasz produkt nieoryginalny albo niezgodny z opisem, możesz otrzymać rekompensatę. W przypadku takich problemów, wniosek będziesz mogła złożyć w okresie od 14 do 180 dni po zakupie.
@anna2011zlotow Nie masz zwrotu na AL bez podania przyczyny, obowiązuje rękojmia jeżeli sprzedający jej nie wyłączył, oczywiście Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy więc jakby produkt był niezgodny z opisem, masz dyskusję w której pomaga Allegro i masz Program Ochrony Kupującego.
Czy Sprzedający na moją prośbę może włączyć taką możliwość?
Jeżeli w opisie nie ma że wyłącza rękojmie to masz prawo do składania reklamacji z tytułu rękojmi. Poczytaj: https://www.rzetelnyregulamin.pl/pl/a/reklamacja-towaru-kupionego-w-internecie-od-osoby-prywatnej
@anna2011zlotow odważnaś....
Chyba tak. 50g złota w cenie 3000 to może być podejrzane.... dlatego poprosiłam Allegro o pomoc w tej sprawie. Zobaczymy co odpowiedzą. Anna
A na lokalnym można złoto inwestycyjne wystawiać? Mam raptem jeden malutki listek i na głównym to od razu zdejmują... Czy na lokalnym jest inaczej? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Szczerze mówiąc nie wiem jak to działa. Sprzedajacy wystawił zloty zegarek na AL. I mam obawy ponieważ jest to 50g za cenę 3000 zł. Takie okazje się chyba nie zdarzają.....
@anna2011zlotow To jest 50g zegarka, a nie 50g złota. Nie widziałem tej oferty, ale ja nie wierzę w jakieś okazje.
@kaliszaneczka-x Nie, nie jest inaczej. Zasady dotyczące sprzedaży złota, srebra i złotych monet znajdziesz tutaj.
Zrezygnowałam. Sprzedający i oferta to chyba fikcja. Nie podał nawet umiejscowienia próby złota.... poza tym brak kontaktu upewnił mnie w tej decyzji..... ale dziękuję. Pozdrawiam, Anna