anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić gdy sprzedający po zakupie nie odpisuje na moje wiadomości?

sazann1
#8 Zapaleniec#

Sprzedający zakończył ofertę przed czasem na allegro lokalnie. Przyjoł moja ofertę pieniądze dostał na konto teraz mnie zbywa już nie odpisuje odznaki nie wysyłał. Co mam zrobic? Pomocy

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jako kupujący jesteś na allegro chroniony ,zgłoś temat do allegro ,załóż mu dyskusję.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@sazann1  Opiszesz problem tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

Jeśli sprzedający nie odpowie w ciągu 24 godzin poproś o pomoc Allegro. Nie zamykaj dyskusji dopóki nie dostaniesz przedmiotu lub zwrotu pieniedzy.

oznacz moderatorów

sazann1
#8 Zapaleniec#

Tylko ja mi zaoferowałem więcej w zamian za skończenie licytaci, on się zgodził podał nr konta kasę dostał. kilka dni obiecywał wysyłkę i ucichł 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@sazann1  Czyli wysłałeś mu pieniądze poza Allegro?  Pozostaje ci dochodzenie sprawiedliwości na drodze cywilnej, ale chyba nawet danych adresowych sprzedającego nie masz.

Czarno to widzę,,,,

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@sazann1 Czyli kupiłeś poza Allegro ? Jeżeli tak, to pozostaje Ci tylko sąd.

oznacz moderatorów

sazann1
#8 Zapaleniec#

Tylko ja mu wysłałem kasę na podane konto on zakończył licytacie nie było kupna na allegro. Przyjoł moja ofertę i zakończył licytacie przed czasem

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@sazann1 To nieważne. Wysłałeś kasę poza Allegro. Allegro nie będzie interweniować. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@sazann1 Przykro, ale w takim przypadku jest to transakcja poza Allegro, więc jako serwis nie mamy tutaj możliwości do działania. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów