Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem używany ręczny skaner na allegrolokalnie. Otrzymałem zdecydowanie niesprawny. Odpala się, ale wszystkie skany są zamazane i przypadkowe. Napisałem do Sprzedającego, który oczywiście odpisuje, że "wysyłał sprawny" i sugeruje, żebym się douczył z obsługi skanera 🙂
Rozpocząłem dyskusję na allegro i zgłosiłem oszustwo. Do dyskusji dołączyłem video z YT jak powinien działać skaner i video przedstawiający zakupiony skaner, skanujący i pokazujący zamazane skany na LCD. Z dyskusji wynika, że Sprzedający nawet nie wie jak działa taki skaner, sugeruje, żeby podłączył to do komputera i tak ma działać. Nie przyjmuje reklamacji, dalej uważa, że skaner sprawny i że nie potrafię go używać, potem zaczyna bluzgać, wychodzi prymitywne zachowanie oszusta.
Po kilku wymianach opinii na temat i włączeniu się do rozmowy Asystenta ze strony Allegro, Sprzedający pisze, żebym odesłał skaner na własny koszt i on (tnz. oszust) oceni, czy jest sprawny, czy nie.
Allegro specjalnie nie ingeruje w rozmowie, ale przyłącza się, żebym na własny koszt odesłał skaner oszustowi.
Patrze na konto Sprzedającego, nadal na w ofercie ten sam skaner, prawdopodobnie ma karton elektrośmieci i sprzedaje je jako sprawne. Zgłosiłem temat oszusta do Allegro. I teraz pytanie: dlaczego allegro nie blokuje takich kont?
Czy i jak zgłaszać oszusta na policję?
Wszystkim normalnym użytkownikom zależy, żeby takie konta były usuwane i tacy ludzie możliwie mieli blokowane opcje zakładania nowych. Co allegro z tym robi i dlaczego tak mało?
To klasyczny przypadek słowa przeciw słowu. Ty twierdzisz, że skaner nie działa prawidłowo i przesyłasz swoje dowody. Natomiast sprzedawca twierdzi, że działa poprawnie i przesyła swoje dowody. Allegro nie ma podstaw do decydowania, kto mówi prawdę a kto ściemnia, to może zrobić jedynie sąd.