anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś próbuje mnie oszukać ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
CreazyMintaur
#7 Wielbiciel#

Witam, wygrałem dzisiaj licytacje i ją opłaciłem. Sprzedający nie zaznaczył opcji wysyłki do paczkomatu więc wziąłem kuriera pod dany adres z moimi danymi. Po parunastu godzinach sprzedający do mnie napisał i prosił o dane żeby nadać paczkę przez paczkomat. Poprosiłem, że po nadaniu paczki wysłał mi numer do jej śledzenia. Czy zostałem już oszukany ? Co powinienem zrobić ? Na chwile obecną nie ma kontaktu ze sprzedającym

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
CreazyMintaur
#7 Wielbiciel#

Zapomniałem dodać że na platformie - allegro lokalnie ta sytuacja ma miejsce

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@CreazyMintaur a masz aplikację InPost i podałeś numer telefonu, możesz wtedy ją zobaczyć, daj ludziom czas jak dziś kupiłeś a sprzedawca zgodnie z regulaminem ma 7 dni na wysyłkę ? przecież może jutro nadać wstrzymaj się jak będzie cisza do poniedziałku wtedy panikuj 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
CreazyMintaur
#7 Wielbiciel#

Przeczytałem że to oszustwo jak pomimo zapłaty sprzedawca prosi Cię o twoje dane ponownie, dlatego trochę spanikowałem. Nie podałem mu danych bo w szczegółach zakupu już są.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@CreazyMintaur to chodzi o inne oszustwa i dane ja maila do wyłudzeń i dotyczy sprzedawców 😄

Nie podałeś paczkomatu i czekasz na numer ? pomyśl co Ci zaszkodzi podanie ?

Może to mało ogarnięty początkujący sprzedawca, dane ma ale nie paczkomat, więc jak się godzisz to mu go podaj !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@CreazyMintaur Masz zakup i jak minie czas na wysłanie a nie wyśle to otwórz spor, ale do czasu 7dni o ile nie był inny podany w ofercie, spokojnie.

oznacz moderatorów
CreazyMintaur
#7 Wielbiciel#

Nie było czasu podanego, czyli jak nie będzie odzewu to po 7 dniach od zakupu odezwę się co wtedy mam zrobić. Nowy jestem i trochę zielony co i jak w takich sytuacjach bo nigdy nie miałem do czynienia z czymś podobnym

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CreazyMintaur wszystko jest okej 🙂 Konto sprzedającego nie wzbudza podejrzeń, poczekaj proszę na odpowiedź od niego, pewnie wkrótce udostępni Ci numer do śledzenia paczki. 
Płatność i zamówienie odbyły się na Allegro Lokalnie, więc w razie trudności możesz liczyć na naszą pomoc 🙂 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@la_nika nie poda mu bo sprzedawca czeka na dane paczkomatu 🙂

dlatego trochę spanikowałem. Nie podałem mu danych bo w szczegółach zakupu już są.

________
Κώστας
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 fakt. Dzięki! 😇
@CreazyMintaur możesz podać sprzedającemu adres paczkmatu do którego chcesz otrzymać przesyłkę, inne dane powinien już mieć. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów