Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Kupiłam telefon IPhone 14 Pro tydzień temu za który odrazu zapłaciłam usługa blik. Telefon nie został wysłany ja zostałam zablokowana i nie mam żadnego kontaktu z osobą sprzedającą. Czy allegro zwróci mi pieniądze za to? Nie dostałam żadnego potwierdzenia zakupu
Jeśli znalazłaś ogłoszenie na FB lub o.l.x i potem dostałaś „link do allegro” to niestety ale zostałaś oszukana.
Link nie prowadził do allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro.
BLIK posłużył najpewniej do wypłaty gotówki w bankomacie - zerknij na potwierdzenie tej transakcji w banku.
Możesz się zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się niestety nie nastawiaj.
Jeżeli był to zakup na Allegro to masz szansę, masz zakup: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione
@Client:100896307
tak jak napisali poprzednicy, jak jeszcze masz to podaj link gdzie dokonałaś zakupu. Zobacz też w banku gdzie poszła płatność w historii transakcji. Zgłoś sprawę do banku, na policję, możesz też adres strony podesłać na cert.pl chociaż te 🤡 jak faktycznie dochodzi do oszustwa to mało robią.
Robiąc zakupy w internecie dla transakcji, które mogą być podejrzane ZAWSZE PŁAĆ KARTĄ bo płacąc kartą możesz przesłać wniosek CHARGEBACK DO 3 MIESIĘCY OD TRANSAKCJI I ODZYSKAC PIENIADZE
ZAWSZE sprawdzaj adres strony, gdzie dokonujesz zakupu (czy jest to na pewno allegrolokalnie.pl) domena może łudząco przypominać adres allegro ale patrz na końcówkę (może być allegrolokalnie.pl.jakasnazwa.pl/aukcja-123123)
Zwracaj uwagę na dostępne METODY PŁATNOŚCI - oszuści najczęściej udostępniają tylko usługę BLIK a sama jej akceptacja zazwyczaj zajmuje dużo czasu (zanim podlecą pod bankomat to ponad minuta mija)
Zakupy rób ze zdrowym rozsądkiem, nie rzucaj się na "okazje", sprawdzaj wszystko 3 razy!