anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy odzyskam pieniądze od oszusta?

Client:41340657
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, spotkała mnie niestety smutna sytuacja i potrzebuje opinii, co powinienem dalej zrobić. Mianowicie sprzedawca oszukał mnie i wysłał podróbe słuchawek, a teraz nie chce się zgodzić na odesłanie ich, żebym odzyskał pieniądze. Allegro mówi, że nie może stwierdzić, czy jest to oryginalny produkt i żeby zgłosić to na policję i wtedy mi pomogą. Tymczasem policja ma to gdzieś i mówią, żeby zgłosić to do sądu. Czy jest jakaś szansa bez wejścia na drogę sądową, by odzyskać pieniądze?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Możesz złożyć reklamacje , ale sprzedawca i tak może ja odrzucić . Zasygnalizuj mu że zgłaszasz sprawę na Policję i przedsądowe wezwanie o podejrzenie oszustwa , może sam zmieni swoje zdanie.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:41340657 oprócz organów ścigani możesz pofatygować się do producenta jak to znana marka o opinie, że produkt jest faktycznie nieoryginalny. Wtedy będziesz miał podstawkę dla allegro ewentualnie w sądzie

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Sprzedawca kto? Firma czy osoba prywatna? Skąd wiadomo że to podrobka? Zakładam ze prywatna osoba skoro policja wysłała cię do sądu z sprawą cywilną. Czy w ofercie pisało że to oryginał?

oznacz moderatorów