anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ten link to oszustwo?

zmojda
#1 Nowicjusz#

Czy ten link to oszustwo?

https://allegrolokalnie.pl/oferta/v-dolce-50000-tanio-ki6

Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Nie.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#11 Animator#

To jest oferta na stronie Allegro Lokalnie czyli zyskujesz ochronę Allegro, ale czy jest to uczciwa oferta to  nie wiem.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@zmojda  Teoretycznie to jest link do Allegro ale powinieneś przyjąć zasadę  że każdy link to potencjalne oszustwo, więc nie zadawaj takich pytań bo to świadczy że nie przestrzegasz reguł.

Link możesz wykorzystać w ten sposób że logujesz sie na Allegro a następnie szukasz przedmiotu który powinien  być  w linku.  Ale nigdy nie klikaj w linki  które podsyła ci ktoś z sieci!

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@zmojda @Ja bym polecał przed zakupem dopytać sprzedającego co dokładnie oznacza ten zapis:

🚨 Pamiętaj!

Zakup jest ostateczny, a wszelkie działania po zalogowaniu są już Twoją odpowiedzialnością. Konto może być losowe. Dokonaj zakupu, jeśli jesteś pewien swojego wyboru. :biały_gruby_symbol_zaznaczenia:”

Szczególnie to „konto może być losowe”

🙃

oznacz moderatorów

Client:128117527
#9 Pomysłodawca#

@zmojda Bezpieczne zakupy, ale jak sam się zabezpieczyć.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@zmojda Jak jesteś graczem to powinieneś rozgryźć w co gra ten sprzedawca i czy ta gra dla Ciebie nie okaże się porażką. Wchodzenie w zakupy u przypadkowych , indywidualnych sprzedawców wiąże się zawsze z dużym ryzykiem i tu przynajmniej mnie coś cuchnie. Często pokusa przy teoretycznie okazyjnych ofertach bywa zgubna. 

oznacz moderatorów