Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, dostałam link do aukcji
https://allegrolokalnie.iaukcja012925.pl/?id=gjaBjIFN8Nb1iK5mhafNd0b3MIIde2
Oczywiście było podejrzane dla mnie, zaczełam przeszukiwać internet i kobieta, która wysłała mi link napisała że jest to aukcja tylko dla mnie, aukcja niepubliczna. Czytałam o tym w internecie. Stwierdziłam że jest ok. Zapłaciłam. Na koncie bankowym mam że pieniądze poszły na xtb prosta 67. Wałek? Da się coś z tym zrobić?
@Buncia1989 wałek😔, trzeba iść na policję, kupili sobie kryptowaluty za Twoją kasę
Hmm. I co powiem na policji? Nie mającej danych? IP komputera. Nie mam dosłownie nic na temat tej sprzedającej. Rozmowa była na **piiip**. Tam zostało zamknięte wszystko przez nią... Stracę tylko czas i się osmiesze że stara baba sala się zrobić w walka...
@Buncia1989 Ty może i nie znasz IP, ale masz link i ta domena była zarejestrowana przez firmę
Domena.pl sp. z o.o.
ul. Gdańska 119
85-022 Bydgoszcz
Polska/Poland
Tel: +48.523667777
Tel: +48.523667788
Wprawdzie serwer jest postawiony w Toronto, ale Policja może poprosić o logi, kto i kiedy się rejestrował, a jak nikt nie będzie zgłaszał, to policja sama z siebie nie będzie nikogo szukać
Domena zarejestrowana przez firmę, która wspomniałeś wyżej to znaczy ta aukcja została tam zarejestrowana? Wiesz to bo jakoś sprawdziłeś? Jak? Czy wiesz to odgórnie? Dopytuje bo chciałabym jakie konkret podać policji
@Buncia1989 podaj im linka, te podstawowe dane można sprawdzić w necie, ale dokładniejsze to muszą mieć nakaz
Natomiast na podstawie ich IP można zlokalizować miejsce serwera
Dzięki bardzo za pomoc. Byłam przed chwilą na policji ale kazali jutro z rana. Mówił że nie ma praktycznie żadnych szans bo serwery w Toronto więc ich nie obowiązują jurysdykcje nasze ale zgłosić mozna bo może a nóż po nitce do kłębka... Dobrej nocy i na drugi raz nie dajcie się 🤣🤣
Nie kupuj przez podsyłanie linki ,tak działają bardzo często oszuści . Teraz to tylko spacer na policję i zgłoszenie sprawy
@Buncia1989 nie jest to link do naszej platformy - najprawdopodobniej to oszustwo.