Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja, gdy kupuję na allegro lokalnie przez ogłoszenie bez licytacji bądź opcji kup teraz, czyli gdy warunki zapłaty ustala się ze sprzedającym. Czy w przypadku kiedy otrzymam produkt nie zgodny z opisem, uszkodzony bądź nawet on do mnie nie dotrze to czy przysługuję mi ochrona kupującego? Pytam ponieważ na allegro Pomoc nie widziałem nic o takiej sytuacji, lecz tylko o tym że ochrona kupującego jest przy zakupie z opcją Kup teraz.
@Call_me_m4k5 ogłoszenie to nie zakup na allegro 😞 nie przysługuje żadne wsparcie allegro 😞
Dziękuje bardzo za pomoc 🙂 I jeśli można, to chciałbym się dopytać bo zapomniałem wcześniej wspomnieć, jeśli wysłałem prośbę o Kup teraz i sprzedawca ją zaakceptuje to wtedy uważana jest to wtedy jak zwykły zakup i obowiązuje ochrona kupującego?
@Call_me_m4k5 tak wtedy będzie kup teraz, i zapłata przez allegro i działa ochrona 🙂
Takie zakupy wiążą się z ryzykiem tym bardziej na AL gdzie regulamin im sprzyja .Lepiej kupić na normalnym allegro od sklepu ale mieć pewność do zwrotu czy reklamacji.
Dziękuje za pomoc 🙂
@Call_me_m4k5 Allegrolokalnie to poligon dla ludzi o mocnych sercach i szukających wrażeń 😄 Więc wiesz, jak potrzebujesz adrenaliny to jest to miejsce 😉